Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Osnivači Milenijum tima podneli tužbu protiv izdavača portala InfoVranjske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2021.

Izvor: Beta

Osnivači Milenijum tima podneli tužbu protiv izdavača portala InfoVranjske

Osnivači i zastupnici "Milenijum tima" doo iz Beograda Ivan Bošnjak i Stojan Vujko podneli su privatnu tužbu protiv Tima za integracije kao izdavača portala InfoVranjske protiv glavnog i odgovornog urednika tog portala Saše Stojkovića, saopšteno je danas.

Portal InfoVranjske navodi u saopštenju da za naknadu nematerijalne štete Bošnjak i Vujko zahtevaju 2.000.000 dinara.

Portal je objavio tekst pod nazivom "Jeremić: Milenijum tim jedan od asova korupcije u Srbiji", za koji navode da je izveštaj sa konferencije za novinare predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, održane 7. februara 2021. godine, dok se u tužbi navodi da je taj portal navedenim tekstom naneo Bošnjaku i Vujku "duševnu bol i nemerljivu materijalnu štetu".

"Nismo prekršili profesionalne standard ni Etički kodeks, preneli smo verno šta je Jeremić rekao na konferenciji za novinare smatrajući da je u javnom interesu da objavimo stavove predsednika jedne od najvećih opozicionih stranaka. Ovu tužbu smatram dodatnim pritiskom na InfoVranjske", rekao je za agenciju Beta glavni i odgovorni urednik InfoVranjskih.

U saopštenju se navodi da je "Milenijum tim" doo podneo 11 tužbi, protiv više medija, među kojima su bile i InfoVranjske, sa odštetnim zahtevom od po 100.000 evra, a povodom objavljivanja izveštaja sa konferencije za novinare Jeremića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi