Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pre dve godine pretučen urednik Žig infa, počinilac i dalje nepoznat
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 10. 2020.

Izvor: Žig info

Pre dve godine pretučen urednik Žig infa, počinilac i dalje nepoznat

9. oktobra 2018. godine, glavni i odgovorni urednik portala Žig info Željko Matorčević je fizički napadnut. Matorčeviću je prilikom napada slomljena jagodična kost, a zbog nanetih povreda proveo je nedelju dana u bolnici.

Tog jutra 9. oktobra 2018. godine, mladić oko 20 godina krupnije građe prvo je pratio Matorčevića nekoliko stotina metara da bi ga zatim udario u potiljak.

Od siline udarca, Matorčević je pao na zemlju a N.N. lice je nastavilo sa udarcima. Nakon što je iz suprotnog smera naišla kolona vozila, mladić je prestao udarati Matorčevića da bi se zatim udaljio sa mesta napada. Matorčević je od zadobijenih povreda proveo nedelju dana u bolnici i operisana mu je jagodična kost.

Nakon dve godine od incidenta, Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je prigovor na prethodno odbačenu krivičnu prijavu za napad na urednika portala Žig info iz Grocke Željka Matorčevića kao neosnovan. Kako se navodi, protiv donetog rešenja nije dozvoljena žalba ni prigovor. Ovime je i zvanično slučaj okončan i neće biti sankcija za napadača na Matorčevića.

Podsetimo, prethodno je u avgustu prošle godine Drugo osnovno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv J. P. koji se sumnjičio da je 9. oktobra prošle godine fizički napao urednika portala Žig info Željka Matorčevića.

U rešenju koje je potpisala zamenica javnog tužioca Mira Vukojević, između ostalog piše da „ne postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni izvršio krivično delo teška telesna povreda, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti“.

Prigovor na takvu odluku odbacilo je početkom septembra Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nakon napada na Željka Matorčević, u decembru iste godine zapaljena je kuća Milana Jovanovića, takođe novinara portala Žig info.

Tačnije, 12. decembra 2018. godine zapaljena je kuća, nakon što su na garažu koja se nalazi u dvorištu nepoznati napadači s kapuljačama na glavi bacili dva molotovljeva koktela.

U požaru je osim kuće od 200 kvadrata i garaže izgoreo i automobil. Novinar i njegova supruga su uspeli da se spasu tako što su pobegli kroz prozor. Prema optužnici Drugog osnovnog tužilaštva, glavni osumnjičeni nalogodavac za paljenje kuće Jovanoviću je bivši predsednik GO Grocka i OO SNS-a, Dragoljub Simonović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi