Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zabranjen rad snimatelju u Svilajncu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 07. 2020.

Izvor: Resavski poštonoša

Zabranjen rad snimatelju u Svilajncu

Konstitutivnoj sednici SO Svilajnac zakazanoj za 15. juli u 8 i 30 časova zabranjen je ulazak TV snimatelju u salu Centra za kulturu koja ima oko 250 mesta i balkon.

Iz kabineta predsednika opštine snimatelju je usmeno rečeno da nema snimanja i prisustva u sali zbog aktuelne pandemije korona virusa. Prethodnog dana uredništvo je ostvarilo kontakt sa opštinskom službom za saradnju sa medijima kada je rečeno da nema prepreka za snimanje i rad.

Navodno na dan održavanja sednice doneta je odluka, koju nismo dobili u pisanoj formi, da je novinarima zabranjen ulazak u salu kako se ne bi povećavao broj lica zbog epidemije, a skupštinu čine 47 odbornika. U opštini nije proglašeno vanredno stanje.

Korona virus je, po našem mišljenju, bio samo izgovor da se spreči rad TV Resavi i Resavskom poštonoši i to nije prvi put. Prostor na balkonu mogao je biti rezervisan za novinare.

Na konstitutivnoj sednici 2008. godine zabranjen nam je ulazak od strane brata funkcionera opštine. Sličnu sudbinu smo doživeli i u Resavskoj biblioteci kada snimatelju nije dozboljen ulazak u objekat na dan jubileja.

Najoštrije osuđujemo ovakav postupak lokalnih vlasti, koja godinama deli medije na „podobne“ i „nepodobne“. Javni je interes da građani budu obavešteni o radu skupštine opštine koju su izabrali na izborima. Bahatost lokalnih vlasti u Svilajncu zaslužuju najoštriju osudu resornog ministarstva, medijskih udruženja jer ovakvi postupci neće doprineti poboljšanju medijske slike u Svilajncu, a žitelji su uskraćeni za blagovremeno i istinito informisanje.

Redakcije TV Resave i Resavskog poštonoše  

Svilajnac 15.07.2020. godine

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi