Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije Politika (2012 - )  |  Odgovor Sonji Liht, doduše, „Sa ozbiljnim nedostatkom zdravog razuma...”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije Politika (2012 - )

05. 10. 2012.

Autor: Danica Popović Izvor: Politika

Odgovor Sonji Liht, doduše, „Sa ozbiljnim nedostatkom zdravog razuma...”

Da čitaocima ,,Politike” olakšam muke, da skratim svoj odgovor. Gospođu Sonju Liht sam u svom tekstu ,,Moralni stubovi Srbije” (26. septembra) prozvala zbog dve stvari.

Prvo, za njenu krajnje sumnjivu izjavu da u vreme predsednikovanja Upravnim odborom „Politike” nije saznala ništa o političkoj pozadini prodaje „Politike”.


A cela je Srbija znala. Potvrdio i predsednik Tadić da ne samo da je znao nego i da je podržavao Bogićevića da kupi „Politiku”. Druga moja zamerka se odnosila na radikalski način vođenja rasprave koji gospođa Liht u poslednje vreme neguje, gde umesto odgovora svojim sagovornicima servira uvrede tipa „ti ćeš da mi kažeš” i „a šta si ti radila i ko si ti uopšte”.

Doživela sam stopostotnu potvrdu istinitosti svoje teze! Umesto da objasni kako nije znala ono što je o prodaji „Politike” znala cela Srbija, i za šta onda uopšte služe upravni odbori – optužena sam za pisanje konstrukcija sa „ozbiljnim nedostatkom zdravog razuma i elementarnog poštenja”. A kako konstrukcije nemaju ni razuma ni poštenja nego ih imaju oni koji ih pišu, ovi epiteti pripadaju – isključivo meni. Jesam li mogla više biti u pravu?

Povodom teksta: „Manipulacije, činjenice i moral” (4. 10.)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi