Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Šabac 36 miliona, a Užice 7,7 miliona dinara za informisanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

29. 12. 2014.

Autor: Z. Š. Izvor: UNS

Šabac 36 miliona, a Užice 7,7 miliona dinara za informisanje

Šabac je predvideo budžetom za 2015. godinu 36 miliona dinara u stavci za informisanje. Ovo izdvajanje čini 1,17 odsto ukupnog budžeta koji iznosi 3 071 380 232 dinara. Znatno manje novca od Šapca izdvojilo je Užice. Budžetom za narednu godinu Užice je planiralo 7,7 miliona dinara za medije, od čega 6 miliona za projektno finansiranje, a 1,7 miliona za prenose lokalnih skupštinskih zasedanja. Užičke lokalne vlasti su izdvojile 0,32 odsto budžeta za medije. Budžet Užica iznosi 2,4 milijarde dinara.

Budžet Opštine Lapovo u narednoj godini projektovan je na 209 800 000 dinara, od čega je 400.000 dinara namenjeno za finansiranje medija.

“Budžet opštine Lapovo predstavlja više nego skroman budžet. Opština Lapovo na svojoj teritoriji nema lokalnih medija, pa je iz tih razloga predvidela 0,2% budžeta za finansiranje medija, što iznosi 400.000 dinara na godišnjem nivou. U potpunosti se slažemo sa vašim konstatacijama u vezi sa važnošću podrške lokalnim medijima, ali nas teška finansijska situacija primorava na maksimalnu štednju, na svim poljima”, odgovorio je Darko Blagojević, načelnik budžeta opštine Lapovo UNS-u.

UNS je inicirao da gradovi i opštine izdvoje 2 odsto budžeta za projektno finansiranje medija.  U toku je akcija „Opštine i gradovi – prijatelji medija“ kojom se osim kriterijuma od 2 odsto, traži i sprovođenje fer raspodele sredstava.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi