Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Raspisani konkursi za medije u Obrenovcu, Čoki i Gadžinom Hanu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 09. 2024.

Autor: A.M. Izvor: UNS

Raspisani konkursi za medije u Obrenovcu, Čoki i Gadžinom Hanu

Gradska opština Obrenovac i opština Čoka raspisale su drugi konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u ovoj godini , dok je opština Gadžin Han prvi put, od kada je 2015. godine donet Zakon o javnom informisanju i medijima, izdvojila sredstva za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Beogradska opština Obrenovac je ukupan iznos sredstava - 12 miliona 100 hiljada dinara podelila na dva dela. Za sufinansiranje televizijskih sadržaja opredeljeno je 6 miliona 300 hiljada dinara, a radiju, štampi i internet medijima će dodeliti 5 miliona 800 hiljada dinara.

Po projektu, u Obrenovcu će za televizijske sadržaje biti dodeljeno najmanje 400 hiljada, a najviše 5 miliona dinara, dok je za radio, štampane i internet medijske sadržaje najniži iznos, po projektu 200 hiljada, a najviši 2 miliona dinara.

Čoka je za medije na oba ovogodišnja konkursa izdvojila isti iznos novca – 480 hiljada dinara. Najniži iznos sredstava koji se dodeljuje po projektu je 48 hiljada dinara, a najviši je 240 hiljada dinara.

Na  prvom konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja koji je raspisao Gadžin Han, iz budžeta ove opštine je izdvojeno svega 150 hiljada dinara. U Konkursu nema najnižeg i najvišeg iznosa koji će biti dodeljen po projektu što je u suprotnosti sa Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Dodatne informacije o konkursima objavljene su na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) u rubrici Medijski konkursi - projektno sufinansiranje."

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi