Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ljiljana Smajlović podnela ostavku na članstvo u Komisiji za žalbe Saveta za štampu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 07. 2021.

Autor: UNS

Ljiljana Smajlović podnela ostavku na članstvo u Komisiji za žalbe Saveta za štampu

Članica Komisije za žalbe Saveta za štampu Ljiljana Smajlović obavestila je danas Savet i Udruženje novinara Srbije da podnosi ostavku na rad u tom samoregulatornom telu.

U obrazloženju je navela da u Kodeksu novinara piše da je sa "novinarskom profesijom nespojiv rad u državnim organima" i da je njen „položaj postao neodrživ otkako je Udruženje novinara Srbije, koje predstavlja, za predsednika izabralo državnog službenika“.  

Navela je da ostavku podnosi sa zakašnjenjem, jer, kako je dodala „nije unapred bila svesna da će da se štrecne kad god se UNS javno pozove na Kodeks novinara Srbije“.

Ljilja Smajlović, novinarka, kolumnistkinja „Nedeljnika“ i predsednica UNS-a u dva mandata, predstavljala je UNS u Savetu za štampu od njegovog osnivanja, kao predsednik Upravnog odbora i članica Komisije za žalbe. 

Savet za Štampu formiran je krajem 2009. godine na inicijativu UNS-a, NUNS-a, Asocijacije medija i Lokal Presa. Operativno ovo samoregulatorno telo koje rešava pritužbe na medije zbog kršenja Kodeksa novinara Srbije počelo je sa radom 2011. godine.

Komentari (6)

ostavi komentar
sre

28.07.

2021.

Vasa [neregistrovani] u 20:04

Re: Nije fer

Lepo je što vam je Lj. Smajlovic idol u profesionalnom i moralnom smislu. Ali malo je nefer da ovako bacate ćifte na one koji je, poput mene, ne slede. Među nama novinarima zna se ko je i šta….bez laži i prevara. Pogotovo kada su u pitanju oni koji stalno skaću sa visoke funkcije na funkciju. A ona menja boje. Sad je postala odjednom mila i draga predsedniku. Popljuvala je Krik….

Odgovori
uto

27.07.

2021.

Вукица [neregistrovani] u 17:26

Доследност

Свака част, Љиљо! У праву сте, није Вам место међу оваквим "новинарима" УНС-а. Они, којима је постизање циља изнад свих етичких и моралних принципа, и којима Кодекс новинара Србије служи за парадно " 'лађење" образа, зајапурених од стида, нису друштво за Вас. Чиста савест и миран сан немају цену.

Odgovori
pon

26.07.

2021.

Gvozden [neregistrovani] u 10:37

Kratko

Tuga pregolema....

Odgovori
pet

23.07.

2021.

Бојан Ранђеловић [neregistrovani] u 19:02

Пун текст оставке

Поштовани,
Понављам мој претходни коментар, који нисте до овога тренутка објавили.
Непријатно сам изненађен да нисте објавили на вашој страници пуни текст оставке госпође Смајловић. Нарочито ми смета навођење само пар ставова из њене оставке, уоквирених наводницима, а без презентовања целог текста и идеје оставке.

Госпођа Смајловић својим радом за УНС , заслужује пуно поштовање , које јој овога пута нисте пружили.

С поштовањем.
Бојан Ранђеловић

Odgovori
pet

23.07.

2021.

Mirjana [neregistrovani] u 18:47

Ljuta Ljilja

Sigurna sam da je Lj. S. uglavila neko bolje i lukrativno mesto.
Ona je uvek ljuta kada vuće slefeći osmišeljen potez gde će biti više u žiži javnosti.
Politici na čijem je čelu bila u dva mandata po preporuci vlasti nanela je puno štete. I mi Politikini novinari joj to nikada nećemo zaboraviti....
Što je više ljuta to bolje prolazi....

Odgovori
pet

23.07.

2021.

Бојан Ранђеловић [neregistrovani] u 17:36

Недостаје текст оставке

Поштовани,
Непријатно сам изненађен чињеницом да нисте објавили целокупни текст образложења и тиме показали поштовање према ставу оставке госпође Смајловић.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi