Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sećanje na Đorđija Vukovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 10. 2020.

Izvor: UNS

Sećanje na Đorđija Vukovića

Đorđije Vuković (1943-2020), univerzitetski profesor u penziji, ostavio je trajan trag ne samo u naučnoj zajednici i među generacijama studenata svetske književnosti, nego i u novinarstvu kao urednik „Studenta“.

U njegovo vreme, u toj redakciji stasavali su mnogo kasnije poznati i ugledni novinari, urednici i glavni i odgovorni urednici koji su radili u medijima širom Jugoslavije.

Naročito značajan lični doprinos dao je kao glavni i urednik „Studenta“, istorijske 1968. godine. Tada je ovaj list bio nezaobilazan, važan i uticajan činilac u studentskom pokretu, posebno tokom dramatičnih junskih događaja na beogradskom univerzitetu.

Zahvaljujući njemu redakcija „Studenta“ bila je za mnoge mlade ljude izvrsna škola novinarstva u kojoj su usvajani koliko zanatski, toliko i etički postulati i visoki standardi novinarske profesije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi