Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  Tužilac daje nalog za Ćosićevo privođenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

21. 11. 2012.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Tužilac daje nalog za Ćosićevo privođenje

Policija je juče tužilaštvu dostavila kompletan izveštaj o optužbama novinara Jugoslava Ćosića na račun našeg glavnog urednika Dragana J. Vučićevića.

Očekuje  se da će danas ili najkasnije sutra tužilaštvo izdati nalog za Ćosićevo  saslušanje, potvrđeno je juče Informeru u vrhu policije. 

- Na osnovu zahteva Informera izvršen je uvid u sve policijske i tužilačke arhive i utvrđeno je da navodni transkript ili snimak razgovora Vučićevića  sa Dušanom Spasojevićem Šiptarom ne postoji!

Izveštaj o tome dostavljen je tužilaštvu, koje sada treba da naloži dalju istragu - objašnjava izvor Informera, i naglašava da je Ćosićevo saslušanje „logičan sled događaja“:

- Ćosić će morati da objasni na osnovu čega je u javnosti izneo teške  optužbe na račun urednika Informera. Optužba za saučesništvo u ubistvu premijera  ni slučajno nije stvar preko koje se može tek tako preći... 

Inače, kako saznajemo, sa Ćosićem je do sada u pokušaju da od njega dobije informacije kontaktirala policija, ali on je svaki put izbegavao da  konkretno odgovori na njihova pitanja. 

- On se stalno vadi na neke silne obaveze, govori nam kako nema vremena da razgovara s nama i kaže da upravo prikuplja dokumentaciju. Čovek nas,  narodski rečeno, izbegava - kaže za Informer jedan od inspektora angažovanih na  ovom slučaju.

Jugoslav Ćosić ni juče nije hteo ništa da kaže za naše novine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi