Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  Ko je pravi gazda „Informera“?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

16. 11. 2012.

Autor: B. Majdarević Izvor: Alo!

Ko je pravi gazda „Informera“?

Dragan J. Vučićević, glavni urednik i navodni vlasnik dnevnog lista „Informer“, održao je juče konferenciju za novinare na kojoj je brutalno napao dnevne listove „Alo!“ i „Blic“, a novinarima tih redakcija zabranio da mu postavljaju pitanja.

On je odbio da odgovori zašto je krio da je srpski tajkun Miroslav Mišković vlasnik juče zvanično ugašenih novina „Pres“, u kojima je bio glavni urednik, posle čega nam je uskratio mogućnost da mu uopšte postavimo pitanja.

Tako je javnost ostala uskraćena za Vučićevićev odgovor ko zaista stoji iza lista „Informer“, kao i sa koliko novca i čijim parama je pokrenuo to glasilo.

Navodni vlasnik „Informera“ je na insistiranje novinara ipak progovorio o svom angažmanu kod najbogatijeg srpskog tajkuna, nevešto se braneći da je na mestu predsednika Upravnog odbora „Press Publishing Group“ bio samo fi ktivno?!

Nikakve veze sa uređivačkom politikom i poslovanjem „Presa“ nisam imao u poslednje tri godine! Nisam mogao nigde da se pojavim. Bio sam formacijski zaposlen na mestu predsednika UO, ali to nisam slovanjem Presa“ nisam imao radio. Ako je to greh, priznajem! Osudite me. Je l‘ to krivično delo? Bio sam fi ktivno predsednik UO, ali on nije postojao, pa samim tim ni predsednik UO. Stavili su me na to mesto. Otkud znam. Da bi imali neki osnov da me drže na platnom spsiku za plate koje mi skoro nisu ni isplaćivali - spetljao se Vučićević.

Međutim, posle tvrdnje da od polovine 2010. godine nema ništa sa „Presom“ Vučićević je opet uhvaćen u laži jer je u intervjuu iz decembra 2010. godine baš sa „fiktivne“ pozicije predsednika Upravnog odbora te medijske kuće izjavio da iza „Presa“ ne stoje ni tajkuni, ni političari niti bilo koje druge interesne grupe, nego urednici i „jedna fina gospođa iz Novog Sada“.

Upitan zašto je krajem 2010. godine, kada je bio predsednik nepostojećg UO, rekao da niko od tajkuna ne stoji iza „Presa“, Vučićević je nemušto i neargumentovano prokomentarisao: „Zato što je to tada bila istina. Istražite.“ Na pitanje kakav je Mišković bio šef, Vučićević se unervozio.

Meni Mišković nikada nije bio šef, a to ću da dokažem kada raspetljam aferu „Krasnići“ - rekao je on, grčevito se boreći da opovrgne naša saznanja da je za vreme angažmana u listu „Kurir“ bio prijavljen kod albanskog biznismena Krasnićija. On, međutim, nije ponudio nijedan argument kojim bi demantovao činjenicu da mu je Mišković bio gazda dok je radio u njegovim novinama.

Ugašen „Pres“

Dnevni list „Pres“ ugašen je juče i od danas više neće moći da se kupi na kioscima. A krah ovih dnevnih novina usledio je posle saopštenja Miroslava Miškovića da se povlači iz tog lista kao najveći pojedinačni vlasnik (50 odsto) tih dnevnih novina, kao i da svoj udeo poklanja novinarima.

Miškovićev automobil i „čuka“ od 5.000 dolara

Na pitanje ko mu je kupio džip „hondu CR-V“, koju vozi, Vučićević je ispravio novinare da to nije džip već „povišeno vozilo“, što mu je izgleda bilo daleko bitnije nego da objasni kako ga je pribavio.

Kupio sam. Svojim novcem. Šta je problem? Sad neko misli da vozim džip. To nije džip, to je povišen auto - prosvetlio nas je Vučićević, a na konstataciju da ima lep sat i pitanje da li je i njega kupio, opušteno se pohvalio:

”Da. Za 5.000 dolara“. Zanimljivo je da je uvoznik „honde“ koju vozi Vučićević upravo firma „Delta motors“ Miroslava Miškovića.

Pobesneo zbog Šiptara

Iako se sve vreme trudio da obuzda nervozu, Dragan J. Vučićević je izgubio kontrolu i počeo da besni kada su mu novinari saopštili da „Blic“ poseduje transkripte njegovih razgovora sa Dušanom Spasojevićem Šiptarom, iz vremena dok je radio u „Nacionalu“.

E, to što ste sad rekli, i za to ću da vas tužim. Molim te, Ljiljo, ti me znaš iz tog vremena. Nikada nisam video Spasojevića. Ni Legiju. Nikada. Objavite ili ću vas tužiti i za ovo. Šta piše u transkriptu? Nemojte da lažete. Vi ste
monstrouzni lažovi. Nikada sa članom zemunskog klana nisam pričao. Pričao sam s Limunom i sa Čumetom, ali na suđenju. Ja viđam razne ljude, pa i kriminalce, ali sa Dušanom Spaosjevićem nikada nisam pričao. Objavite sutra ili ću vas tužiti. Sa Ljiljom se znam 20 godina. Evo, neka ona kaže - zavapio je Vučićević obraćajući se predsednici UNS-a Ljiljani Smajlović, koja je prisustvovala konferenciji.

Podršku iz publike Vučićeviću je dao i Miša Vacić iz ultradesničarskog pokreta „1389“.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi