Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Na Cetinju verbalno napadnuti novinari Gradske TV i portala Pobjeda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

08. 08. 2022.

Autor: Gradski, Vijesti, Pobjeda Izvor: Mediacentar Sarajevo

Na Cetinju verbalno napadnuti novinari Gradske TV i portala Pobjeda

Policija spriječila mogući fizički kontakt.

Novinari Gradske televizije i crnogorskog portala Pobjeda verbalno su napadnuti ispred Cetinjskog manastira 7. augusta 2022. godine, a novinarka Gradske televizije Danica Janković je podnijela krivičnu prijavu protiv NN osobe, javlja Gradski.me. 

Janković i snimatelj Gradske TV Vladimir Bracanović dali su izjavu u Centru bezbjednosti Cetinje te su naveli da je “NN osoba uvredama i siledžijskim ponašanjem uspjela da ih spriječi u obavljanju novinarskog zadatka”. Kako je policiji kazala Janković, napadač je rekao da je Gradska TV “televizija koja sije krv, jer ne želi da čuje drugu stranu i sije mržnju među Cetinjanima”. Dodala je i kako je policija spriječila produbljivanje sukoba i mogući fizički kontakt. 

Novinar Pobjede Slobodan Čukić dao je takođe izjavu policiji povodom napada, a za Pobjeda.me je ispričao i detalje incidenta. 

Iz Uprave policije u Cetinju je saopšteno da su njihovi službenici obavijestili nadležnog tužioca koji će se, kako su kazali, naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela. 

“Danas oko 12.30 časova novinarska ekipa Gradske televizije je radila anketu sa građanima ispred Cetinjskog manastira, kojom prilikom su prišli V.J. (69), J.P. (71) i S.Č. (64) svi sa Cetinja, koji su tu bili u prolazu. V.J. se obratio novinarki riječima da bi trebala da se čuje i druga strana, kojom prilikom je prišao S.Č. (58) iz Podgorice nazivajući ga provokatorom i govoreći da su poslati da dođu ispred manastira radi provokacija. S.Č. (64) je nakon toga uputio licu S.Č. (58) više uvrijedljih riječi, a dalji konflikt spriječili su službenici policije”, navodi se u saopštenju Uprave policije. Dodali su da je o svemu obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju. 

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore saopštilo je juče na Tviteru da je zabrinuto zbog događaja na Cetinju u kojem su verbalno napadnuti novinari Pobjede i Gradske televizije. 

Iz tog resora ističu da napadi na novinare, pod bilo kojim okolnostima da se dogode, ne smiju biti tolerisani. Pozdravili su brzu reakciju policije, koja je spriječila eskalaciju i teže posljedice napada na novinare Pobjede i Gradske RTV. Dodali su kako se utvrđuju činjenice i okolnosti nakon čega će javnost biti blagovremeno obaviještena o ovom događaju. 

Portal Pobjeda podsjeća da je juče zabilježen incident ispred navedenog vjerskog objekta kada je monahinja Srpske pravoslavne crkve skinula crnogorsku zastavu okačenu na Cetinjskom manastiru i bacila je na tlo. Protiv nje je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo narušavanje ugleda Crne Gore.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi