Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Konferencija UNCG: Sumrak novinarstva počeo odavno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

04. 05. 2022.

Autor: uncg.me Izvor: uncg.me

Konferencija UNCG: Sumrak novinarstva počeo odavno

Na konferenciji “Sumrak novinarstva” koju je organizovalo Udruženje novinara Crne Gore govorili su dr Momčilo Vuksanović, predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta i osnivač Srpskih medija, Ranko Pavićević, novinar iz Budve i Ivan Milošević, generalni sekretar Udruženja novinara Crne Gore

Dr Momčilo Vuksanović je istakao da je cilj osnivanja srpskih medija u Crnoj Gori bio da se probudi srpksi nerv.

Vuksanović je istakao da je današnja konferencija vezana primarno za temu selektivnog pristupa u radu medija, “ali i u selektivnom pristupu Vlade Crne Gore, kako prošle, tako i sadašnje, videćemo kako će buduća vlada raditi,” naveo je on.

„Kada je aktuelna Vlada vidjela da mi štitimo interese srpskog naroda, oni su prekinuli saradnju sa nama. Uspjeli su čak i da suprotstave srpske političke predstavnike među sobom i da poremete odnose koji su izgrađeni litijama. Mi kao građani srpske nacionalnosti moramo biti zajedno“, kazao je Vuksanović.

Dugogodišnji novinar Ranko Pavićević je kazao da je sumrak novinarstva počeo davno.

“Novinari su izgubili osjećaj za pravdu istinu,” istakao je on.

„Sumrak novinaratva je počeo davno ali je eskalirao poslednjih godina. Sve više se pitam koliko su mediji slobodni. To je katastrofa. Novinari su postali neslobodni ljudi, ponajmanje profesionalci. Nikome danas nije stalo do kodeksa. Tu najviše osuđujem politiku bez obzira sa koje strane ona dolazila,“ kazao je Pavićević.

“Konferencija je sazvana sa namjerom da se razjasne neke stvari i nedoumice savrmenog novinarstva u Crnoj Gori,” kazao je Ivan Milošević, generalni sekretar Udruženja novinara Crne Gore.

On je podsjetio da su u Crnoj Gori trenutno zabranjeni Sputnjik i Raša tudej.

„Zabrana ruskih medija predstavlja medijski mrak nad Crnom Gorom ali i nad Evropom. Takav potez je antinovinarski i miješanje politike y novinarstvo,” kazao je on.

“Napali su našu kolegenicu iz Vijesti koja je napadnuta na radnom mjestu. Vidjećemo hoće li država reagovati povodom toga,” prokomentarisao je generalni sekretar Udruženja najnoviji napad na novinare u Crnoj Gori..

Udruženje novinara Crne Gore je na kraju iznijelo razočarenje odazivom kolega novinara na poziv za konferenciju za štampu pod nazivom „Sumrak novinarstva“.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi