Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  U Crnoj Gori zabranjeni "Raša tudej“ i "Sputnjik“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

20. 04. 2022.

Autor: POBJEDA.ME Izvor: RTS

U Crnoj Gori zabranjeni "Raša tudej“ i "Sputnjik“

Agencija za elektronske medije uvela je zabranu bilo kojeg sadržaja ruskih medijskih kuća "Raša tudej (RT) i "Sputnjik", rekla je za Gradski portal rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću i opšte poslove Elvira Ceković

Savet te institucije doneo je takvu odluku na osnovu zaključka Vlade o uvođenju takozvanih međunarodnih restriktivnih mera utvrđenih odlukama Saveta Evropske unije, sa sednice koja je održana 8. aprila, piše podgorička Pobjeda.

Zvanična odluka objavljena je tek 14. aprila u Službenom listu, nakon čega su državne institucije i agencije trebalo da počnu s primenom sankcija prema Ruskoj Federaciji, kompanijama i pojedincima iz te države.

Kada je reč o televizijskom sadržaju, propisana je zabrana emitovanja ili omogućavanja, olakšavanja ili drugih doprinosa emitovanju bilo kojeg sadržaja "Raša tudej" kao i za "Sputnjik".

"To uključuje prenos ili distribuciju putem bilo kojeg sredstva, kao što su kabl, satelit, IPTV, internetske usluge, platforme ili aplikacije za razmjenu video sadržaja na internetu - nezavisno od toga jesu li nove ili prethodno instalirane", pojasnili su iz Agencije za elektronske medije, a prenosi Pobjeda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi