Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  RTV “Pruga“ ode u stečaj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

14. 12. 2017.

Autor: B. Puzović Izvor: Večernje novosti

RTV “Pruga“ ode u stečaj

Privredni sud u Valjevu je juče doneo rešenje o otvaranju stečaja nad Radio-televizijom Pruga iz Lajkovca - zbog prezaduženosti i nepostojanja interesovanja za privatizaciju.

Sudija Milena Živković je za stečajnog upravnika imenovala Agenciju za privatizaciju - Centar za stečaj iz Beograda, a prvo poverilačko ročište je zakazno za 22. januar 2018, dok će ispitivanje potraživanja biti obavljeno 16. aprila.

Državno pravobranilaštvo je, podsetimo, 6. novembra podnelo predlog za pokretanje stečajnog postupka nad "Prugom" koja ima šestoro zaposlenih i čija je privatizacija poništena u martu ove godine.

Na jučerašnjem ročištu je utvrđeno da je račun RTV iz Lajkovca bio u blokadi 75 dana tokom prošle i pretprošle godine, što nije bio slučaj i 12. decembra 2017.

Podsetimo, pre dve godine su "Prugu" za 1.700 evra na aukciji kupili Mirjana i Nebojša Krstić iz Obrenovca.

Jedini elektronski medij u Lajkovcu je tada imao 12 zaposlenih - bez vlastitog prostora - a privatizacija je poništena zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi