Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Preispitati privatizaciju RTK
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

06. 02. 2016.

Autor: Z. R. Izvor: Danas

Preispitati privatizaciju RTK

Zabrinuti za dalje ostvarivanje prava na slobodno i pravovremeno informisanje građana Kragujevca, a posle katastrofalne i sumnjive privatizacije Radio-televizije Kragujevac (RTK), jednog od prvih slobodnih elektronskih medija u Srbiji, zahtevamo da se odmah javno objavi i preispita ugovor koji je ta medijska kuda zaključila sa Radoicom Milosavljevićem, kontroverznim biznismenom iz Kruševca i novim vlasnikom RTK-a, navodi se u jučerašnjem saopštenju kragujevačkog Gradskog veća u senci, koje čine predstavnici opozicionih partija - Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke, te pojedinih nevladinih organizacija.

Alternativno Gradsko veće od aktuelne gradske vlasti traži i odgovore na pitanja: kakvaje sudbina zaposlenih u RTK, šta je sa imovinom, opremom, ali i nazivom te medijske kuće koji sada koristi privatna firma.

GV u senci posebno zanima koliko je novca, od trenutka privatizacije, iz budžeta grada preneto privatnoj medijskoj firmi, i to bez konkursa i vanbudžetskih stavki i traži da se hitno pokrene proces preispitivanja privatizacije RTK.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi