Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Preživeli dve privatizacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

19. 12. 2015.

Autor: D. E. Izvor: Danas

Preživeli dve privatizacije

Šabački nedeljnik Glas Podrinja obeležio je 71. godišnjicu izlaženja.

 

Prvi broj štampan 16. decembra 1944. godine donosio je izveštaje sa frontova, da bi kasnije postao nezaobilazan činilac društvenog života u Šapcu i celom Podrinju.

Sedamdesetih godina list je imao zavidan tiraž od 20.000 primeraka, a pored Šapca praćeni su svi važniji događaji iz sedam podrinskih opština gde je list imao stalne dopisnike. 

Iz nekadašnje zajedničke redakcije gde su bili i Radio i TV Šabac, list se izdvojio i privatizovan je 2007. godine. Međutim, jednaod najskupljih privatizacija u ovoj oblasti vredna720.000 evra propala je 2013. jer novi vlasnici nisu uplatili poslednju ratu. Prethodno je iz lista otišlo desetak članova redakcije nezadovoljno odnosom vlasnika prema profesiji.

Ove godine list je ponovo bio na aukciji i prodat je po početnoj ceni od 184.598 evra firmi „In tehnik" iz Šapca, čiji je vlasnik Predrag Živanović. 

Na nedavnoj proslavi godišnjice lista Tanja Trifković, glavna i odgovorna urednica, rekla je da je 70. godišnjica bila prilika da se govori o istoriji, a sada je vreme da se okrenu budućnosti i da sa novim rukovodstvom što uspešnije posluju.

Svečanost je održana u prisustvu velikog broja poštovalaca lista kao i predstavnika društvenog života Šapca. Gradonačelnik Nebojša Zelenović ukazao je da ovako dugo postojanje obavezuje naredne generacije novinara i saradnika, i da tradiciju treba dostojno očuvati. On je poželeo da i narednih decenija list živi sa svojim gradom i čitaocima. 

List trenutno ima 15 zaposlenih, od čega su devetoro novinari i saradnici. List raspolaže sa poslovnim prostorom od 600 kvadrata, u proseku izlazi na 32 strane, od čega su više od deset plaćene, a zarade se kreću oko 35.000 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi