Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

26. 11. 2015.

Autor: Slobodan Ćirić Izvor: "Napred" Valjevo

Javno informativno preduzeće „Radio Valjevo” bi u petak i zvanično trebalo da dobije nove vlasnike

Ugovor stigao na red

Potpisivanje ugovora o prodaji kapitala Javnog informativnog preduzeća „Radio Valjevo” zakazano je za sutra (petak) u prostorijama Agencije za privatizaciju, potvrdili su „Napredu” predstavnici menadžmenta buduće firme čija većinska vlasnica bi sutra i zvanično trebalo da postane Beograđanka Doris Aćimović. Oni nisu bili spremni da iznose detalje ugovora, jer je to izričitim odredbama tog pravnog akta zabranjeno.

 

Odgovarajući na pitanje „Napreda” o budućim planovima, menadžment koji čine Marko Aćimović, Zoran Majdak, Goran Pejković i Dejan Savić, navodi da Radio Valjevo traži novi prostor koji će biti adekvatan za emitovanje programa i u koji bi trebalo smestiti dva studija, produkciju, računovodstvo, desk sa novinarima, kao i deo prostora za menadžment.

Razlog potencijalne selidbe je, ističu, loše stanje prostorija u kojima je radio trenutno smešten, pošto poslednji sprat prokišnjava, zidovi su trošni, prostor je teško zagrejati zbog veličine hola i hodnika. Radio Valjevo će biti smešten u strogom centru grada u novim, modernim i luksuznije opremljenim prostorijama površine oko 150 kvadrata, sadašnji direktor Predrag Obućina već obilazi potencijalne prostore i jedan od njih je već u opticaju, poručuje menadžment.

I potvrđuje informaciju koju je „Napred” već objavio da su u toku ozbiljni pregovori da Vujić televizija pređe u stopostotno vlasništvo Radio Valjeva. Plan je da se objedini desk za ove dve medijske kuće, kao i da se sve to objedini sa već postojećim radio i TV studijom koji menadžment poseduje u Beogradu, pa bi Radio Valjevo i VTV dobili prednost koja bi se ogledala u beogradskom dopisništvu.

Predrag Obućina će ostati na mestu direktora Radio Valjeva, a biće i direktor VTV-a čim se završe pregovori o kupovini, poručuje menadžment, uz napomenu da u sklopu njihove kompanije posluje i beogradski Radio 24, nekadašnji Radio Barajevo.

Tokom sledeće nedelje sledi izrada nove sistematizacije radnih mesta u Radio Valjevu i formiranje posebne kancelarije marketing menadžera za područje Kolubarskog okruga, najavljuju predstavnici novog vlasnika.

„Radio Valjevo će ostati lider u svakom segmentu svog rada, kao najveći medijski brend koji će i dalje biti u službi građana. Određeni novinari su želeli da se Radio Valjevo ugasi kako bi prihode koje ostvaruje ovaj medij podelili među njima, međutim ono što konkurentske kuće očekuje jeste nemilosrdna konkurencija i ozbiljan rad menadžmenta naše kompanije”, poručuju zastupnici novog vlasnika, najavljujući brz početak osvajanja novih tržišta i prijatna iznenađenja za slušaoce.

Uveliko se radi na novoj formi radija koja će biti modernija, dinamičnija i sažeta, a sve u službi slušalaca, zaključuje menaxment.

Najbolje želje

Netačne informacije koje se ovih dana pojavljuju u javnosti povodom selidbe Radio Valjeva, novo rukovodstvo vidi kao proizvod novinara koji ne žele dobro ni sebi, a još manje Radio Valjevu, pa proizvoljno donose zaključke.

„Međutim, javnost bi trebalo da bude upoznata sa istinom, novo rukovodstvo želi najbolje kolegama u Radio Valjevu, pa tako i prostor u kojem će boraviti”, poručuju Aćimović, Majdak, Pejković i Savić.

Krivična prijava

Buduća vlasnica Radio Valjeva Doris Aćimović je preko svog punomoćnika beogradskog advokata Uroša Andrejića juče podnela krivičnu prijavu protiv Olivere Aranđelović, rukovodioca projekta u Centru za privatizaciju pri Agenciji za privatizaciju i Aleksandra Milunovića, rukovodioca grupe u Ministarstvu privrede, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Prijava ih sumnjiči da su kao članovi komisije za sprovođenje postupka radi prodaje kapitala JIP „Radio Valjevo” namerno pogrešno tumačili propise kako bi omogućili učešće u ovom postupku i Radoici Milosavljeviću iz Kruševca, koji, smatra podnosilac prijave, prema Zakonu o privatizaciji, nije mogao biti kupac kapitala valjevske medijske kuće jer je osuđivan za dela za koja je zaprećena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi