Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Polovini zaposlenih zabranjeno da uđu u Tanjug, polovina na ugovorima do kraja godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

23. 11. 2015.

Izvor: UNS

Polovini zaposlenih zabranjeno da uđu u Tanjug, polovina na ugovorima do kraja godine

Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje, od danas je skoro polovini zaposlenih u Tanjugu, kojima je ranije iz pravne službe telefonom javljeno da ne moraju da dolaze na posao, zabranjeno da ulaze u zgradu ove novinske agencije. Naime, kako su UNS-u rekle kolege koje žele da ostanu anonimne, rečeno im je da u redakciju mogu ući jedino u pratnji portira kako bi uzeli lične stvari.

 

„Prvo nam je uskraćeno pravo na rad gašenjem naloga, da bi u četvrtak sa ulaza u zgradu sklonili izveštaj o dnevnim dolascima, knjigu u koju smo se upisivali kada dođemo i odemo s posla, kako ne bi bilo dokaza da smo dolazili. U petak smo otvorili našu knjigu i tu se upisivali. Pošto očigledno nije znala kako da spreči da i dalje dolazimo, direktorka je zabranila da ulazimo u redakciju. To je nečuveno jer mi još uvek nismo dobili rešenja o prekidu radnog odnosa. Razmišnjali smo da zovemo i policiju da napravi zapisnik“, rekao je UNS-u jedan od kolega.

Kako je UNS saznao, u četvrtak i petak su zaposleni bili pozivani da se izjasne o ponudi i vrsti socijalnog programa, što su isti dan svi osim jedne koleginice i potpisali.

Dok polovina zaposlenih ne može da uđe u zradu, drugima je, kako UNS nezvanično saznaje, direktorka Branka Đukić na sastanku u subotu rekla da do kraja godine ima novca za plate i da će biti plaćani po mesečnom ugovoru o delu.

„Na sastanku je rečeno da je obezbeđen novac za plate ostatka zaposlenih do januara 2016. godine“, kaže jedan od kolega.

O navodima zaposlenih, predsednik Sindikata novinara Srbije u Tanjugu Mirko Dragišić nije hteo da razgovara sa UNS-om, dok se direktorka Branka Đukić nije javljala na telefon.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi