Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Zna li i sam Radoica koliko medija ima?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

19. 11. 2015.

Izvor: UNS

Zna li i sam Radoica koliko medija ima?

Poslednjih dana smo bili u prilici da čujemo oprečne tvrdnje Radoice Milosavljevića o broju medija koji su u njegovom vlasništvu, kao i onih u kojima je suvlasnik. U ponedeljak je prilikom posete RTV Caribrod iz Dimitrovgrada, koju je kupio, izjavio „da je vlasnik 11 medija i suvlasnik još desetak“.

Preslušajte snimak:

Nakon toga, kada mu se obratilo Udruženje novinara Srbije (UNS) da nam odgovori koliko zapravo medija ima, Radoica Milosavljević je demantovao podatak iz priloga RTV Caribrod rekavši „da je vlasnik 8 medija koje je platio i za koje je potpisao ugovor, a želeo je da postane vlasnik još tri“.

Istog dana, tokom posete RTV Kruševac, koja se takođe nalazi u njegovom vlasništvu, rekao je da je „vlasnik još osam televizija i akcionar u još šest“.

Po informacijama kojima raspolaže UNS, Radoica Milosavljević je vlasnik 8 medija koje je kupio u procesu privatizacije: Televizije Pirot, Radio-televizije Brus, RTV Pančeva, RTV Kragujevca, RTV Kruševca, TV Požege, Centra za informisanje Novi Kneževac i RTV Caribrod iz Dimitrovgrada za koje je platio oko 300.000 evra (tačnije 281.280 evra). Isto tako, bio je zainteresovan i za kupovinu RTV Trstenik, Radio Valjeva i RTV Inđije, ali ovi mediji nisu završili u njegovom vlasništvu.

Podsećamo, u toku privatizacije medija mnogi su mu osporavali pravo kupovine, a među njima ponajviše kompanija “Entertainment media group”, koja je bila zainteresovana za kupovinu RTV Pančevo i koja je podnosila prigovore Ministarstvu privrede, Agenciji za privatizaciju i Savetu za borbu protiv korupcije, navodeći „da je Milosavljević osuđivan za krivična dela za koja je zaprećena kazna pet ili više godina zatvora što automatski znači, prema članu 12. Zakona o privatizaciji, da nije mogao da učestvuje u postupku prodaje RTV Pančevo, kao ni ostalih medija koje je u međuvremenu kupio“.

Prigovori su odbijeni i Radoica je postao vlasnik osam medija.

 

 

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

19.11.

2015.

UNS [neregistrovani] u 16:54

Re:

Poštovani,

Hvala na komentaru. Ispravno je napisati i jedno i drugo, ali prihvatamo da je bolje napisati "preslušajte", pa smo u skladu s tim ispravili tekst.

Srdačan pozdrav,
UNS

Odgovori
čet

19.11.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 16:11

o, pismenosti

Napisali ste POSLUŠAJTE SNIMAK, a to bi značilo da snimak nešto naređuje? Kaže se preslušajte snimak. Valjda. Pozdrav.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi