Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Dnevnik AD: Oprečne informacije ministra Sertića i Agencije za privatizaciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

18. 11. 2015.

Izvor: UNS

Dnevnik AD: Oprečne informacije ministra Sertića i Agencije za privatizaciju

Povodom jučerašnje izjave ministra Željka Sertića da “pošto nije bilo zainteresovanih za kupovinu, Dnevniku AD sledi stečaj i prodaja imovine ukoliko neko bude zainteresovan”, Udruženje novinara Srbije (UNS) obratilo se direktoru ove medijske kuće Svetozaru Karanoviću. On nam je rekao da će se Dnevnik AD privatizovati prenosom kapitala bez naknade na zaposlene.

 

“Pre izvesnog vremena je podnet predlog jednog poverioca za pokretanje stečaja Dnevnika AD. Bilo je zakazano ročište na kojem će se raspravljati o ovom predlogu za 1. oktobar, ali je zbog održavanja trećeg kruga privatizacije, rasprava odložena za 17. novembar. Na jačerašnjem ročištu, sud je odbacio predlog poverioca za pokretanje stečaja naše medijske kuće. Danas smo dobili Rešenje od Agencije za privatizaciju o obustavi procesa privatizacije i pokretanju postupka prenosa kapitala bez naknade na zaposlene”, izjavio je za UNS Svetozar Karanović.

Karanović je dodao da postoji određen broj sadašnjih i bivših zaposlenih koji imaju pravo na besplatne akcije, tako da će Dnevnik AD biti privatizovan prenosom kapitala bez naknade na te zaposlene.

Podsećamo, Dnevnik AD je jedini medij za koji je bio organizovan treći krug privatizacije koji je proglašen neuspešnim, kao i prethodna dva jer nije bilo zainteresovanih za kupovinu ove medijske kuće.

Procenjena vrednost kapitala bila je 7,4 miliona evra, čime je bio najskuplji medij u privatizaciji.

„Dnevnik“ postoji od 1942. godine, a od 2002. godine je akcionarsko društvo u vlasništvu autonomne pokrajine Vojvodine koja je većinski vlasnik i Republike Srbije.

Novinska i izdavačka delatnost „Holdinga“ koncentrisana je u dva preduzeća (ćerke firme): „Novine i časopisi“ i „ Poljoprivrednik“.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

19.11.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 10:32

cinjenice

Svetozar Karanovic je penzioner, koji je iz penzije radio kao direktor marketinga u Dnevnik Vojvodina Presu, cerki firmi Dnevnika AD (sa manjinskim ulogom), a onda su ga gradonacelnik NS Milos Vucevic i satelitski Trecesrbijanci postavili za direktora Dnevnika AD, kada su preoteli upravljacka prava od Pajtica. Takodje, u statusu direktora - penzionera, a na predlog Dusana Vlaovica, direktora Dnevnik Vojvodina Presa, u cerka firmi u kojoj novinarima kasni plata 4 meseca. I sad je taj Karanovic, koga je uzgred od svoje bede placala cerka firma, relevantan sagovornik UNS-u za privatizaciju Dnevnika AD. Pa ta ekipa je privatizovala najvecu novinarsku kucu u Vojvodini odavno, radi sta hoce. Proverite da li je ovo istina, pa ukoliko drzite do novinarske etike pozovite kolege da izvestavaju. Sa proverom cinjenica mozete da pocnete i od sekretara UNS-a Brajovica, podosta od toga zna.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi