Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Konzorcijum zaposlenih odustao od kupovine RTV Trstenik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

10. 11. 2015.

Izvor: UNS

Konzorcijum zaposlenih odustao od kupovine RTV Trstenik

Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje, Konzorcijum zaposlenih i građana na čelu sa zaposlenim Aleksandrom Đalićem odustao je od kupovine RTV Trstenik jer nije mogao da uplati izlicitirani iznos od 121.000,00 evra, što je petostruko više od procenjene vrednosti ovog medija.

Konzorcijum je pre deset dana obavestio Agenciju za privatizaciju da odustaje od kupovine pa je RTV Trstenik ponuđen drugoplasiranom ponuđaču.

Iako je do sada trebalo da bude poznata sudbina ove radio-televizije, UNS nije dobio informaciju ni od Agencije ni od zaposlenih šta će se desiti sa njom - da li će drugoplasirani ponuđač uplatiti izlicitirani iznos i postati vlasnik ili će se RTV Trstenik privatizovati prenosom kapitala bez naknade na zaposlene, ili će pak biti ugašena.

Potencijalni kupac u oba kruga privatizacije ove medijske kuće bio je i Radoica Milosavljević kao trećeplasirani ponuđač.

Podsećamo, konzorcijum fizičkih lica čiji je ovlašćeni predstavnik bio Vladimir Stevanović u prvom krugu privatizacije Radio-televizije Trstenik izlicitirao je najvišu cenu od 177.000 evra koja je bila šestostruko veća od početne, ali je nekoliko dana kasnije odustao od ponude.

Po završetku drugog kruga privatizacije medija, odustali su i kupci RTV Bačka Palanka, tako da će se ova medijska kuća privatizovati kao i ostalih 38 prenosom kapitala bez naknade na zaposlene ili će biti ugašena.

Napominjemo, od 73 medija koja je trebalo da budu privatizovana, prodato je manje od polovine, tačnije 35.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi