Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Tasovac: Biće sve po zakonu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

10. 11. 2015.

Autor: N. Kovačević Izvor: Danas

Tasovac: Biće sve po zakonu

Izgradnja institucija nije moguća preko noći i čini mi se da, u tom slučaju, ima puno institucija koje će morati da obave svoj deo posla i siguran sam u to da će ga obaviti.

 

Tu govorim o svim institucijama, od pravosuđa, policije i drugih, koje treba da prate svaka svoj segment posla i svako treba da odgovara u svom domenu o tome šta je urađeno, rekao je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, koji je juče boravio u Užicu, a na molbu Danasa da prokomentariše sukob između vlasnika Pinka i Kurira. 

Na pitanje novinara šta će biti sa Tanjugom, s obzirom na to da se premijer usprotivio njegovom gašenju i najavio da će naći način da ta agencija ponovo počne da funkcioniše, kao i na podsećanje da je direktorka Tanjuga saopštila da posle sastanka sa premijerom još ima nade za tu medijsku kuću, Tasovac je uzvratio: 

- Bilo bi najbolje da pozovete direktorku Tanjuga, zato što je premijer vrlo jasno rekao da će sve biti u okviru zakona i da se traži najbolje moguće rešenje. Pritisak koji je konstantan na Vladu Srbije, pa i na Ministarstvo kulture i informisanja, da završava sve one poslove koje nisu završili naši prethodnici, a za koje su se deklarativno zalagali, smatram za veliku privilegiju i veliki izazov - saopštio je ministar, poručivši „da se zakon mora striktno poštovati". 

Ukazavši na to da „odgovornost za stanje na medijskoj sceni snose svi njeni akteri“, te da će „naša medijska scena izgledati daleko bolje onog trenutka kada počne da se poštuje novinarski kodeks, koji su usvojila novinarska udruženja," ministar je rekao da je „u pitanju proces na kome svi zajedno treba da radimo". 

- Taj proces je započet usvajanjem medijskih zakona i izlaskom države iz vlasničke strukture medija. Pomerili smo rok za privatizaciju medija, a mnogi su pomislili da će se, u poslednjem trenutku, promeniti pravila igre. Demokratizacija medija je proces koji je započet i on je nezaustavljiv - poručio je ministar Ivan Tasovac. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi