Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Penzioneri jedini akcionari
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 11. 2015.

Autor: M. Pudar Izvor: Danas

Penzioneri jedini akcionari

Zvučni neverovatno, ali popularni Radio Zrenjanin, miljenik svake gradske vlasti, nije dočekao privatizaciju.

Rok koji je država postavila za završetak privatizacije u medijima, 31. oktobar, prošao je a kupac se nije pojavio. U ovom trenutku čeka se odgovor Agencije za privatizaciju, što će biti poslednja reč u ovom slučaju.

Program se i dalje emituje, a preostali radnici koji se nisu odlučili za odlazak i otpremnine i dalje dolaze na posao. Na pitanje Danasa šta se dešava i kakva je sudbina radija, pomoćnica direktora Ljuba Travica kaže da još nema nikakvih dešavanja. 

- Tišina, jednom rečju. Samo tako mogu da opišem sadašnju situaciju. Videćemo. O tome šta se bude dešavalo obavestićemo javnost i naše slušaoce, objasnila je Ljuba Travica. 

Program Ministarstva rada za rešavanje viška zaposlenih, u sistemima koji se privatizuju, zatekao je Radio Zrenjanin, koji je osnovan 1979. godine, sa 28 zaposlenih, a sada ih je ostalo 16. Vrednost imovine procenjena je na 3,9 miliona dinara. 

- Na početku postupka stiglo je pismo o namerama, ali na prvoj prodaji nije bilo kupca. U drugom krugu nismo ponuđeni na prodaju. Radio do sada nije dobio nikakvo rešenje od Agencije da se privatizacija nastavlja prenosom akcija zaposlenima, objasnio je nedavno situaciju direktor Radio Zrenjanina Goran Starčević. Ipak, nezvanično, radnici radija tvrde da nisu mogli da ostvare pravo na akcije jer su upisani, kao i većina građana Srbije, na akcije NIS-a i Telekoma. 

- To su one čuvene Dinkićeve akcije, zbog čega niko ne može da ostvari pravo na akcije u svom preduzeću i u našem slučaju spase firmu, objašnjava jedna od zaposlenih osoba na Radio Zrenjaninu. 

Ipak, pravo da se upiše vlasništvo imalo je dvoje penzionera, ali dosad niko od njih nije to učinio. Tako je ispalo da nema pomoći radio-stanici, koja nije imala ekonomsku neizvesnost, jer je finansirana iz budžeta. Ova vest nesumnjivo ide u prilog lokalnim zrenjaninskim medijima i konkurenciji, koji su svi listom privatni, ali se uspešno "tuku" za deo budžetskih para. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi