Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  EANA: Vlada da razmotri odluku o prestanku rada Tanjuga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 11. 2015.

Izvor: Tanjug

EANA: Vlada da razmotri odluku o prestanku rada Tanjuga

Evropska asocijacija novinskih agencija (EANA) izrazila je danas oštar protest i iznenađenje zbog odluke Vlade Srbije da prekine rad novinske agencije Tanjug i pozvala srpsku vladu da ponovo razmotri tu odluku.

"Ovim pismom Bord direktora EANA snažno preporučuje srpskoj vladi da ponovo razmotri svoju odluku da prekine rad Tanjuga", navodi se u pismu upućenom Vladi Srbije.

Bord direktora EANA-e smatra da je od krucijalne važnosti da vlada sad iznese razloge i argumente za svoju odluku koja se tiče Tanjuga.

EANA je podsetila da je ranije, 12. oktobra, u saopštenju u detalje objasnila zašto je od najveće važnosti da se sačuva Tanjug i njegova uloga u pružanju nepristrasnih vesti medijima u Srbiji i inostranstvu.

"Podržavamo vladine planove za privatizaciju i potrebu da se smanje troškovi, ali smatramo da je odluka da Tanjug prestane da radi ''kratkovida'', i u suprotnosti sa potrebom demokratskog društva da obezbedi medije na koje građani mogu da se oslone i da ostanu informisani", navodi se u pismu.

Bord direktora EANA je na rasposlaganju, navodi se u pismu, a članovi te organizacije mogu da posete Beograd u bilo koje vreme, kako bi se diskutovalo o značaju postojanja nepristrasnih medija, ali i Tanjuga.U sastavu EANA su agencije različite vlasničke strukture, i privatne i javne, između ostalih francuski AFP, nemački DPA, ruski Tas, italijanska ANSA, APA iz Austrije, EFE iz Španije i druge.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi