Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radio „Bačka” traži treću priliku za prodaju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

28. 10. 2015.

Autor: S. Miler Izvor: dnevnik.rs

Radio „Bačka” traži treću priliku za prodaju

Nekoliko potencijalnih kupaca je bilo zainteresovano u neuspela dva pokušaja da se privatizuje Radio „Bačka“ iz Bača.

Jedan od ponuđača je prihvatajući sve zakonske uslove, zatražio da plati trećinu od procenjene vrednosti, tako da u dva kruga privatizacije, jedna od najstarijih radio stanica u Bačkoj, ipak nije dobila novog vlasnika.

Prema rečima vršioca dužnosti direktora Radio „Bačke“, Milenka Vraneševića, problem su propisani rokovi.

"Radio „Bačka” se obratila Agenciji za privatizaciju sa molbom da se objavi Javni poziv za treći krug privatizacije. Zbog novonastale situacije, Agencija se za mišljenje obratila Ministarstvu kulture i informisanja, koje bi trebalo da odgovori da li će biti eventualnog trećeg kruga, ili će 31. oktobar biti kraj ove priče", rekao je Vranešević.

Desetak zaposlenih koji su radili u ovoj medijskoj kući, reagovali su na prvi poziv za prijavljivanje isplate otpremnine i napustili posao, a ovog momenta je zaposleno nekoliko radnika po ugovoru o delu, koji su nastavili da emituju program, ali samo do 31. oktobra, kada bi trebalo da lokalna samouprava Bača potpuno obustavi finansiranje ovog medija.

Radio „Bačka“ već nekoliko decenija emituje program na slovačkom i mađarskom jeziku, a već deceniju i na hrvatskom jeziku.

Prema rečima Vraneševića, sledeći korak je objavljivanje Javnog poziva za upis akcija, na koje imaju pravo nekadašnji i sadašnji radnici radija, koji nisu upisali državne akcije, a da li će to spasiti radio, biće poznato do kraja ovog meseca.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi