Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Politike i Kurira (2015)  |  Tadić: Hombah pobrkao podatke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Politike i Kurira (2015)

11. 10. 2015.

Izvor: Politika, Tanjug

Tadić: Hombah pobrkao podatke

"Bivši direktor nemačke medijske grupacije VAC Bodo Hombah očigledno je pobrkao vremena i nadležnosti, jer su se investicije koje je VAC plasirao u Srbiju desile u vreme vlada Zorana Đinđića i Vojislava Koštunice, a ne u vreme vlade Mirka Cvetkovića", izjavio je danas bivši predsednik Srbije Boris Tadić reagujući na intervju Hombaha za nemački časopis „Horizont”.

Tadić, koji je predsednik Socijaldemokratske stranke, ističe da tokom njegovog prvog predsedničkog mandata nije imao ni nadležnosti ni instrumente da rešava problem sa kojim se VAC već tada suočio, saopštila je SDS.

Tadić navodi da je problem VAC-ovih investicija u Srbiji nasledio iz vremena prethodnih vlada i da je tokom svog drugog mandata učinio sve da se taj problem reši, navodeći da su zato besmislene kritike koje mu Hombah upućuje.

„Oligarsi koje Hombah pominje su Mišković, Beko i Subotić, jer su to jedini oligarsi koji su u toku mandata pomenutih vlada posredovali i učestvovali u VAC-ovim finansijskim operacijama u Srbiji”, ističe Tadić.

On kaže i da je problem očigledno u tome što je insistirao da se taj problem rešava na zakonit način, a ne privilegovanjem investitora ili tajkuna, koje su kako je naveo, prethodne vlade uključile u čitav proces.

On navodi da je kada je VAC rešio da napusti investicije na prostoru čitavog Balkana, uključujući i Srbiju, smatrao da je za našu zemlju i naš medijski prostor korisno da njihove akcije otkupi i neko od domaćih investitora.

„Dakle, ukoliko nije postojala zakonska prepreka, nije bilo ni političke. Međutim, niko od domaćih investitora nije bio teran ili prisiljavan da otkupi VAC-ove akcije i to je moj odgovor na notorne laži koje se u vezi sa ovom temom u proteklim danima plasiraju u medijima”, istakao je Tadić.

Bivši specijalni Koordinator Pakta stabilnosti Bodo Hombah je u intervjuu za „Horizont” prebacio Tadiću odgovornost za „torpediranje poslova” VAC-a u Srbiji i izneo uverenje da će srpski premijer Aleksandar Vućić do kraja dovesti započeti proces policijske istrage, kada je reč o kupovini medija.

„Kupovina Novosti bila je neuspeh. Ja sam, međutim, ubeđen da će srpski premijer Vučić policijsku istragu kojoj je dao impuls i koju ja podržavam, voditi do kraja i da će prevaranti biti uhapšeni”, rekao je Hombah za „Horizont”, specijalizovani nedeljnik za marketing i medije.

„Boris Tadić, koji je jedno vreme na zapadu važio kao nosilac nade, dopustio je u Srbiji da oligarsi sa odgovornim u kartelskoj službi „igraju” zajedno, kako bi VAC-grupu torpedirali u njenim poslovima”, rekao je Hombah.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

12.10.

2015.

nazocnik [neregistrovani] u 18:58

Tadic laze!

Da, Tadic laze, kao sto je u dva navrata slagao - obmanuo Angelu Merkel (prvi put oko Uskrsa 2010. pri susretu u Moskvi, potom pri boravku u Nemackoj nekoliko mesecvi kasnije), a potom - treci put - ministra spoljnih poslova Vestervelea kad je dolazio u Beograd. Cuti Tadicu, ne brukaj se vise!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi