Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  Odgovor na pitanje građana: Osobe koje se leče od bolesti zavisnosti neće morati da dolaze svakodnevno po terapiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

03. 04. 2020.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Odgovor na pitanje građana: Osobe koje se leče od bolesti zavisnosti neće morati da dolaze svakodnevno po terapiju

Za osobe koje se leče u Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti u Beogradu predviđen je novi režim proređenih dolazaka usled pandemije, tako da pacijenti više neće dolaziti svakodnevno po terapiju, odgovor je iz ove ustanove za UNS-ovu rubriku "Građani traže da novinari pitaju".

UNS-u su se obratili pacijenti i porodice pacijenata ove bolnice sa molbom da novinari postave nadležnima pitanje: "Da li je moguće u vreme pandemije drugačije organizovati preuzimanje dnevne terapije za pacijente Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj koji moraju lično po nju da dolaze, a imunitet im je oslabljen?" 

Oni su naveli da su pacijenti zbog dodatnih mera bezbednosti uvedenih vanrednim stanjem duže čekali na dnevnu terapiju po koju lično dolaze, da im je inače oslabljen imunitet, što ih posebno čini ranjivom grupom u vreme pandemije, a da je čekanje pred Bolnicom posebno problematično kada je hladno vreme i pada sneg.

"Potrudili smo se da maksimalno izađemo u susret i zaštitimo pacijente, tako da oni nikako ne dolaze svakodnevno, svako ima svoj režim proređenih dolazaka, domovi zdravlja nam takođe izlaze u susret i dobro sarađujemo, razmenjujemo informacije i pružamo pomoć svima koji se jave", odgovorila je primarijus doktor Mirjana Kovačević.

Ona je dodala da će uobičajen način rada vratiti kada prođe opasnost od virusa kovid-19.

"Vanredna su vremena i prvi nam je zadatak da sačuvamo pacijente i osoblje od virusa kovid-19, sve ostalo ćemo lako vratiti u uobičajeni način rada, kada prođe ova opasnost", navela je dr Kovačević.

Javnost Srbije svakodnevno sa pojačanom pažnjom prati direktne prenose konferencija za novinare najviših predstavnika vlasti i medicinske struke u vanrednom stanju uvedenom zbog borbe sa virusom korona. Molimo novinare da nadležnima postave i pitanja građana zabrinutih za sopstvenu i dobrobit bližnjih, koja su stigla na adresu UNS-a za rubriku "Građani traže da novinari pitaju".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi