Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  ADRIA MEDIJA GRUPA: Pritisci ucenama na dnevni list Kurir!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

22. 01. 2016.

Izvor: Redakcija Kurira

ADRIA MEDIJA GRUPA: Pritisci ucenama na dnevni list Kurir!

Novinare Kurira s vlasnikom Aleksandrom Rodićem na čelu dve osobe su u sredu po podne pokušale da ucene i iznude im novac za navodne tajne snimke, za koje već, prema njihovim rečima, pojedine medijske kuće nude desetine hiljada evra.

To je samo poslednji u nizu pritisaka koje kompanija "Adrija medija" i Kurir trpe poslednjih nekoliko meseci.

Dvojica mladića L. M. i D. T. (imena poznata redakciji i policiji) nudila su za novac materijal čiji je deo već otkupila i prikazala jedna televizija. Kompanija "Adrija medija grupa" pozvala je policiju, policajci su došli, legitimisali iznuđivače, ali pripadnici MUP odbili su da uzmu izjavu o iznudi i uceni i da sačine službenu belešku iako im je to bila zakonska obaveza, pravdajući se time da "ne žele da imaju probleme".

Isti mladići došli su i dan ranije, 20. 1. 2016. godine, i zahtevali od obezbeđenja da ih primi vlasnik "Adrija medija grupe" ili neko od odgovornih urednika. Tada su osobi iz obezbeđenja (koja je dala izjavu policiji) rekli da im je jedna TV stanica već platila 5.000 evra za prvi deo video-materijala, koji je i emitovan. Za taj isti snimak 11. 1. 2016. godine L. M. i D. T. već su pokušali da iznude novac od Rodića, ucenjujući ga da će se "materijal u suprotnom pojaviti na nekom drugom mestu" - što se i dogodilo!

Na prikazanom snimku vidi se osoba koju maliciozno predstavljaju kao direktora Kurira, iako je reč o osobi koja već osam godina ne radi u našoj kompaniji. Ucenama i iznudama prisustvovalo je više svedoka, o čemu je obaveštena policija."Adrija medija" podnela je krivičnu prijavu protiv L. M. i D. T. zbog pokušaja ucene, iznude, a o prijavi je obavešten i direktor policije.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi