Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Rodić priznao da je zloupotrebio ludaka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

12. 12. 2015.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Rodić priznao da je zloupotrebio ludaka

Gazda „Kurira“ Aleksandar Rodić više i ne krije da je namerno iskoristio duševnog bolesnika Aleksandra Komica kako bi lažno optužio premijera Aleksandra Vučića za organizovani kriminal!

Kurirci su, naime, juče (petak) objavili tekst pod naslovom „Lončar je iz ‘Laze’ uzeo Kornicovu dijagnozu", u kom su optužili ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je poverljive medicinske podatke dao glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću.

Osim što su masno slagali, jer Lončar nije Vučićeviću dao dokumentaciju koja dokazuje daKomic ima „F dijagnoze“, ovim tekstom novinari i urednici „Kurira“ nedvosmisleno su potvrdili da su znali da je Komic duševni bolesnik! Dakle, svesno su i planski zloupotrebili bolesnog čoveka da bi izazvali haosu Srbiji! 

Aleksandar Rodić se juče nije oglašavao ovim povodom, baš kao ni Aleksandar Kornic. Na drugoj strani, urednik portala „Novi standard" Željko Cvijanović kaže da je Kornic, optužujući premijera za veoma ozbiljna krivična dela, izašao iz anonimnosti i duboko zakoračio u javnu sferu. 

- Zato je od izuzetnog javnog interesa baviti se njegovim kredibilitetom. Nažalost, u Srbiji se etikom novinarske profesije najviše bave upravo oni koji etiku nejviše i zloupotrebljavaju, i to ne u javnom, već u stranom interesu. Zato smatram zasluženom kaznom činjenicu da je „Kurir“ stao na čelo, kao nesumnjivi lider, tog korpusa medija podvlači Cvijanović. 

Podsetimo, pošto je utvrđeno da su Kornicove optužbe lažne, tužilaštvo je protiv njega podnelo krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja.

Policija je istovremeno protiv Aleksandra Rodića i glavnog urednika „Kurira“ Milana Lađevića podnela krivičnu prijavu zbog 
sumnje u krivično delo podstrekavanje na lažno prijavljivanje, zbog čega im preti kazna io pet godina zatvora. 

Svetozar Vuiačić, advokat  

Nije zabranjeno da mediji objave da je neko bolestan, posebno ako taj neko iznosi najteže optužbe na račun premijera. „Kurir" sad sprovodi najcrnju manipulaciju. 

Stefanović: Sprema se hajka na policiju!

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da ima informacije da će se u narednih nekoliko dana ili nedelja voditi hajka protiv jednog dela zaposlenih u policiji, te da će se o njima plasirati izmišljene priče! 

- Primećujem da se u jednom delu javnosti neprestano vodi hajka na reforme koje se odvijaju u policiji. Kad god počnemo da govorimo o dekriminalizaciji policije i kada jedan deo korumpiranih ljudi treba da ode iz naših redova, obavezno se pojavljuju tekstovi koji napadaju neke druge čestite policajce - rekao je Stefanović, i poručio: - Kriminalci neće ni raditi ni kadrovati u policiji!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi