Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  ALEKSANDAR VUČIĆ O KURIRU: Stefanoviću sam rekao da radi po savesti, u skladu sa zakonom!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

05. 12. 2015.

Izvor: informer.rs

ALEKSANDAR VUČIĆ O KURIRU: Stefanoviću sam rekao da radi po savesti, u skladu sa zakonom!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je ministru Nebojši Stefanoviću rekao da radi po savesti i zakonu u slučaju povlačenja prijave protiv čelinika “Kurira“. On je naveo da je razgovarao sa ministrom Stefanovićem nakon što je ministar unutrašnjih poslova rekao da će MUP Srbije pronaći način da povuče krivičnu prijavu protiv Aleksandra Rodića i Milana Lađevića. Vučić je takođe rekao da ne strahuje od kampanja koje se vode protiv njega.

- Kad dođete na ovo mesto, što ste uspešniji imaćete više protivnika. Svaka kritika je dobrodošla, ali se ona ne može svaki put nazvati tim imenom. Nije ovo prvi put da neko govori kako snajper rešava stvar u Srbiji. Ćutao sam kada su izgovorene najteže moguće stvari, ćutao sam kada vas neko naziva ubicom, psihopatom...

Da sam ćutao kada je jedan list objavio da sam bio u nekom podrumu i terao nekog da lažno svedoči, rekli bi “gde ima dima, ima i vatre“. Kada se ispostavilo da to nije tačno, niko više o tome ne priča. Samo pošteni ljudi idu na poligraf“, naglasio je Vučić.

Vučić je poručio da vlast ne želi politički obračun ni sa kim u državi, niti da ostavi bilo kakvu sumnju u to, te da je tako razumeo izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića. 

- Ne mešam se u rad tužilaštva, a mogu da razumem ono što je rekao ministar Stefanović, jer je važno da ne postoji nikakva sumnja da neko želi politički obračun sa bilo kim. Mi to ne želimo, ni na koji način ne želimo da ostavimo ni miligram sumnje da tu postoji bilo kakva politika i zato sam ga razumeo- odgovorio je Vučić na pitanje novinara da prokomentariše najavu MUP-a da će povući krivične prijave protiv vlasnika "Kurira".

Vučić je primetio i da su institucije u državi dobre samo onda kada se to nekome sviđa politički, a da njemu, za razliku od njih, institucije valjaju i kada je saglasan sa njima i kada nije. 

- Podsetiću na slučaj helikopter. Tražili su da institucije rade, a kada su krenule da rade, nije im se svideo rezultat njihovog rada. Suština je u tome da imamo decenijsku razgradnju sistema, decenijsko razaranje institucija u kojoj su institucije dobre samo kada politički odgovaraju ili odgovaraju nekim drugim interesima- istakao je Vučić. 

Napomenuo je da nema nikakvog straha od kampanja i da je ponosan na ono što je uradila Vlada Srbije, jer će u udžbenicima ostati da je 2015. godine Srbija otvorila prva poglavlja, uspela da iz recesije uđe u pozitivan trend rasta, smanji deficit. 

- Verujem da će 2016. biti još bolje- poručio je Vučić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi