Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i TV Pink (2015-2016)  |  Aco Rodiću, možda sam ja janjičar, ali ti ćeš odgovarati
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i TV Pink (2015-2016)

04. 11. 2015.

Autor: Željko Mitrović Izvor: Informer

Aco Rodiću, možda sam ja janjičar, ali ti ćeš odgovarati

Dragi moj Rodiću,

ne mogu da kažem da nisam srećan što ćemo narednih nedelja i meseci imati priliku i to svakodnevno, makar na minut-dva, jedan drugom da, muški krajnje iskreno, saopštimo šta mislimo jedan o drugom, ali i da raspravimo razne stvari iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Naravno, za onog od nas dvojice koji medijsku budućnost uopšte bude imao.

Bez vređanja

Radujem se, jer sam tvoju jednačinu prvi prepoznao. Jednačinu sastavljenu iz pretnji, ucena, reketa, iznuda i što je najgore kombinacija kriminalnih aktivnosti kompenzovanim ućutkivanjem nadležnih organa koji se i dan danas jako plaše tvojih naslovnih strana. Kao što ti je verovatno poznato, ja sam vakcinisan i potpuno imun na tvoje pretnje i naslovne strane i kao takav biću u prilici da širokoj javnosti ispričam bajku o dinastiji Rodić, od kojih će (a čini mi se da to već predosećaš) Aleksandar Veliki nedvosmisleno biti glavni junak.

Aleksandrom Velikim sam te zvao samo ja, jer kao što znaš, uvek sam te branio od onih tvojih mnogobrojnih poznanika koji su te nazivali pogrdnim imenima kao što su: kratkonogi pacov, fićfirić i retardirani pigmej. Ja ne mislim da vredanje treba da bude naš oblik komunikacije, već argumentovana rasprava: od koga si i kada dobijao keš i za koje namene i zašto za tu vrstu prihoda nikad nisi platio porez?!

Ali polako, jedno po jedno da ostavimo dovoljno sadržaja za narednih 100 pisama. Tvoja osionost i brutalnost ne bi imale nikakvu snagu da po gradu ne ideš i ne pretiš američkom ambasadom, kao da si u najmanju ruku američki potpredsednik. Amerika je najmoćnija sila na planeti, demokratska, civilizovana i uređena zemlja i zato je teško poverovati da bi ti dobio mandat da ucenjuješ srpske političare i privrednike i pretiš im, pozivajući se na Ameriku i njihovu ambasadu. Kao što znaš, ja ne spadam u ljude koji su loše informisani, tako da tvoje izmišljotine i lažna predstavljanja niti me mogu uplašiti, niti pacifikovati, naprotiv.

Aleksandre Rodiću, tvoj obiman kriminalni fajl spreman sam da podelim sa širokom javnošću i veoma me zanima ko može stati u zaštitu jednog palanačkog đilkoša, koji ne zna da piše, ali zato odlično zna da ucenjuje, preti i reketira. Za pismenost nije dovoljno imati digitron, diktafon i kompromitujući naslov, već je potrebno imati karakter, integritetitalenat. Čitaj kao lektiru

Vidiš, nisam pomenuo Amfilohija, mada bi on sigurno mogao da ti razjasni zašto te je Bog skratio i zaškrtario na ovim veoma značajnim osobinama. Nije loše da ovo moje pismo čitaš kao lektiru i to pred spavanje ili u tvojoj kafani gde si šurovao sa bivšim policijskim glavešinama o temi kako se može vladati bez izbora.

Kako je ovo uvodno pismo u našoj maratonskoj raspravi, da podsetim da si me juče nazvao Milovim janjičarem. Evo priznajem, ja sam Milov prijatelj, a ti nikad nećeš razumeti šta ta reč zapravo znači. Ali kako god, možda ja jesam janjičar, ali ti, dragi Aco, moraćeš javno ili pred nadležnim organima da objasniš i daš odgovore isključivo na ona moja pitanja koja se odnose na kriminal, ucene i reket.

Do sledećeg pisma mimo spavajući,

Željko Mitrović

Rodiću, objavi ugovor o preuzimanju 'Politike' i 'Novosti'

Aleksandar Rodić i dalje odbija da objasni zašto je pre mesec dana objavio da je kupio potraživanja VAC od „Politike" i „Novosti", a do danas ta potraživanja nije ni pokušao da realizuje.

Informer je, podsetimo, na osnovu izjava učesnika u „dosističkoj kupoprodaji" ova dva lista i dokumentacije do koje smo došli objavio saznanja prema kojima Rodič obmanjuje javnost da je novi gazda „Politike" i „Novosti".

Pozivamo ga zato još jednom da objavi ugovor o preuzimanju potraživanja od VAC ukoliko takav ugovor zaista postoji i objavljujemo činjenice do kojih smo došli:

• Aleksandar Rodić i njegov tadašnji najbliži poslovni saradnik Dušan Bjelopetrović tokom 2011. kontaktirali su s Nemcima iz VAC, koji su se pre toga povukli iz upravljanja „Politikom" i „Novostima" i započeli pregovore o kupovini vlasničkih udela.

• Kada su shvatili da nemaju dovo-Ijno para za kupovinu, Rodić i Bjelopetrović su kontaktirali s Mikijem Rakićem, sada pokojnim šefom kabineta ondašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Ponudili su Rakiću i Tadiću da im ustupe s Nemcima ugovorenu kupoprodaju „Politike" i „Novosti", a da zauzvrat dobiju šest miliona evra.

• Vrh vlasti je naložio vlasniku „Farmakoma" Miroslavu Bogićeviću da od Nemaca otkupi te dnevne novine, a s Rodićem i Bjelopetrovićem je postignut dogovor da im se isplati 5,4 miliona evra.

• Bogićević je prekofirmi na Kipru i u Rusiji započeo kupovinu „Politike" i „Novosti" od VAC. Isplatio je prvu ratu od oko četiri miliona evra. Rodiću je isplatio oko dva miliona evra i dao mu menice „Farmakoma" na ostatak duga.

• Posle promene vlasti 2012. tajni posao preuzimanja medija je propao. Bogićević do danas nije isplatio ostatak cene VAC-u, a Rodić nije uspeo da naplati garancije od „Farmakoma" koji je u međuvremenu propao.

• Iako je pre mesec dana objavio da je kupio potraživanja od VAC prema „Politici" i „Novostima", Rodić do danas nikome nije pokazao ugovor o toj kupovini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi