Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  UNS i UNS na Kosovu: Tražimo da Srpska lista na konferencije poziva sve medije koji izveštavaju na KiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

18. 10. 2021.

Izvor: UNS

UNS i UNS na Kosovu: Tražimo da Srpska lista na konferencije poziva sve medije koji izveštavaju na KiM

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Kosova i Metohije. Novinari dve redakcije, Kossev portala i TV N1, javno su ukazali na to da nisu bili pozvani na važnu konferenciju održanu u subotu, 16. oktobra, na kojoj je Srpska lista saopštila odluku da izlazi na kosovske lokalne izbore održane juče, 17. oktobra.

Urednica Kossev portala Tatjana Lazarević ipak je došla na konferenciju, javno je iznela da njena redakcija ni ovog puta nije dobila poziv i upitala predstavnike Srpske liste kada će prestati sa selektivnim pozivanjem medija i početi da obaveštavaju Kossev portal o događajima.

Predsednik Srpske liste i ministar u kosovskoj Vladi Goran Rakić odgovorio je da je "očekivao konkretnije pitanje", kako "nije vreme da pričamo o tome", ali i poručio: "zapitajte se zašto vas ne obaveštavaju" i "svakom prema zaslugama".

Novinarka TV N1 Sanja Sovrlić, takođe je, u prilogu, saopštila da medij za koji izveštava nije obavešten o konferenciji koju je Srpska lista organizovala u subotu.

UNS i UNS na Kosovu takvu praksu smatraju nedopustivom i pozivaju predstavnike Srpske liste, čelnike u lokalnim sredinama iz redova te liste, da bez selekcije informišu redakcije o događajima predviđenim za medijsko praćenje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi