Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар "словеначке РТС" без длаке на језику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 05. 2013.

Извор: MONDO

Новинар "словеначке РТС" без длаке на језику

Премијерка Словеније Аленка Братушек заложила се за ублажавање казне дописнику словеначке националне телевизије Матеји Корошецу.

 

Корошец, дописник из Марибора, суспендован је због начина на који је известио о њеној посети прошле среде.

Корошец је, наиме, при директном укључењу у програм поводом посете председнице Владе "Пре неколико година кад је Марибор посетио тадашњи премијер рекао сам да није казао ништа паметно. А овај пут могу уз то само да додам да премијерка Братушек не само да није рекла ништа паметно него није рекла практично ништа".

Одлуку матичне куће да му се због потцењивачког односа према председници владе и коментарисања током извештавања изрекне суспензија наступања у информативним емисијама осудила су новинарска удружења.

Да је казна мало претерана сматра и Братушекова, пренели су словеначки медији.

"Нисам гледала његов прилог, али ми се према ономе што сам у неђељу о томе прочитала чини да су новинара казнили мало предрастично", рекла је Братушек.

Због високе стопе незапослености у Марибору се економска криза осећа више него у Љубљани и неким другим деловима Словеније, но Братушек која је тај град посетила први пут након што је постала премијерка није коментирисала изјаву новог мариборског градоначелника Андреја Фиштравца који је пред сусрет с њом изјавио да тај град треба помоћ државе.

Није говорила нити о незадовољству тамошњих привредника што је на листу државних фирми за приватизацију односно продају због претње банкрота дражаве Влада ставила Нову кредитну банку Марибор (НКБМ), али не и једнако дубиозну Нову Љубљанску банку (НЛБ).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси