Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Пронаћи и казнити одговорне за претње новинарима Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 04. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Пронаћи и казнити одговорне за претње новинарима Н1

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње смрћу новинарима Н1 и тражи од надлежних да открију и казне одговорне.

Програмски директор Н1 Игор Божић рекао је за УНС да је редакција Н1 јуче добила претње у коментару на видео-прилог и текст о боравку председника Србије у Америци поводом седнице Савета безбедности Уједињених нација о Косову.

Новинарима Н1 је, каже Божић, прећено „да ће ускоро бити ликвидирани, неутралисани и да од њих неће остати ништа“. Ова редакција названа је „најгором бандом“, „плаћеним издајницима од страних сила моћи”, а у коментару је писало и да ,,одавно јавно иступају према српском народу и власти”. У коментару се, како додаје, наводи и да ,,зликоваца има више”, те се помињу и медији Нова С и Данас.

Божић каже да су претње одмах пријавили Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

„Позвали су нас данас из Тужилаштва и обавестили да спроводе процедуре у вези са пријавом. Ово није први пут да редакција Н1 добија овакве претње, сличан случај десио се пре неколико недеља када смо објавили вест о откривању плантаже марихуане на северу Косова. И тада смо обавестили Тужилаштво, али ево до данас нисмо добили повратну информацију“, каже Божић за УНС.

Он је додао да су модератори сајта Н1 уочили коментаре који су синоћ стигли, али да их редакција није објавила.

УНС позива Тужилаштво за високотехнолошки криминал да претње смрћу које су добили новинари Н1 схвати озбиљно и да брзо пронађе одговорне.

УНС истиче да су застрашивања и претње новинарима неприхватљиви и да виновници оваквих вербалних напада морају да сносе одговорност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси