Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мијач: Не знам ко је Којић, али послужиће власти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2013.

Аутор: М. Петровић- М. Радовић Извор: Блиц

Мијач: Не знам ко је Којић, али послужиће власти

Не знам ко је Драгољуб Којчић. Не знам, такође, ни шта ради тај Програмски одбор РТС и чему он служи, коментарише Дејан Мијач, редитељ и некадшњи председник УО РТС избор председника Програмског одбора РТС-а.

Ипак, претпостављам да је за оно што је с њим власт намерила да уради добар избор - каже Мијач.

Којчић је на ову функцију изабран као једини кандидат, након што га је предложио бивши председник Зоран Аврамовић.

Дипломирани филозоф Драгољуб Којчић је својевремено био председник Српске демократске странке за Србију, да би потом прешао у ДСС. У њој се, међутим, није дуго задржао, па је прешао у Нову Србију, а потом се ангажовао и као идеолошки првак коалиције „Нови договор за Србију“, коју су 2011. године формирале странке Зорана Дракулића, Захарија Трнавчевића и Необојше Лековића, да би се коначно скрасио међу напредњацима.

Они су му се, потом, одужили постављањем на место директора Завода за уџбенике, а потом и избором за председника Програмског одбора.

Милан Николић, заменик председника УО РТС-а, каже да су до сада на том месту биле особе од угледа попут Драгољуба Мићуновића. Он је избор који су направиле странке. Да ли је одговарајући кадар, заиста не знам - закључио је Николић.

Улога Програмског одбора је да заступа интересе гледалаца и слушалаца, даје препоруке и сугестије генералном директору и Управном одбору. То тело има 19 чланова, које бира Скупштина Србије, и трогодишњи мандат.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси