Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стефановић: Парламент не сме бити место обрачуна посланика и новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2013.

Аутор: М. Р. Миленковић Извор: Данас

Стефановић: Парламент не сме бити место обрачуна посланика и новинара

Председник Одбора за уставна и законодавна питања Скупштине Србије Владимир Цвијан поднео је јуче кривичну пријаву за педофилију против челних људи „Наших новина“ Антонија Ковачевића и Вука Вучуревића. Цвијан је то саопштио новинарима у парламенту и објаснио да су челници тог листа претили да ће објавити фотографију његовог шестогодишњег сина са летовања.

„Наше новине“ јуче су објавиле текст под насловом „Србија у дубиози, Цвијан у Дубаију“, док је на насловној страни то главна тема уз опаску: „Цвијан се луксузира и прети новинарима“.

Текст је у ствари препричан дијалог који је новинарка тог листа водила с Цвијаном након што га је позвала да пита како се провео на одмору и колико је то коштало, а обилује претњама, које јој је, како она тврди, функционер СНС упутио. Уз текст су објављене и две фотографије Владимира Цвијана, за које је он у скупштини рекао да су скинуте са Фејсбук профила његове супруге.

- Ова два човека, Вук Вучуревић и Антоније Ковачевић, директор и главни и одговорни уредник „Наших новина“ у моје име су „попили кривичну пријаву“ због угрожавања безбедности мог сина, који има шест година, и моје породице, рекао је видно узбуђени Цвијан новинарима у Скупштини Србије, објашњавајући да су га у среду звали из „Наших новина“ и да су га питали где је био на летовању.

Запретили су му, како је рекао, да ће објавити слику његовог сина. Тада је, како каже, схватио да су „скинули“ фотографије његовог сина и супруге с њеног профила на Фејсбуку.

Цвијан је објаснио да се он бави политиком, а не син и супруга.

Председник скупштинског Одбора за уставна питања и законодавство јуче је новинарима делио и летке са сликама Вучуревића и Ковачевића, изнад које је стајало - Пажња - педофили.

Нико од посланика Српске напредне странке није желео да коментарише ни Цвијанове тврдње, али ни летке које је он делио, наводећи да је у питању лични чин.

Саопштењем се само огласио председник српског парламента Небојша Стефановић који је истакао да „највише законодавно тело не сме бити место обрачуна посланика и новинара и обрнуто“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси