Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ратко Дмитровић директор и главни уредник “Новости“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 05. 2013.

Извор: Вечерње новости

Ратко Дмитровић директор и главни уредник “Новости“

Надзорни одбор Компаније „Новости“ АД на данашњој седници једногласно је прихватио неопозиву оставку Манојла Вукотића на функције генералног директора и главног уредника свих издања Компаније. На истој седници Надзорни одбор именовао је једногласно Ратка Дмитровића за вршиоца дужности функција које је до сада обављао Вукотић.

Дмитровић је рођен 1958. у Комоговини, на Банији. Студирао је право и новинарство на Београдском и Загребачком универзитету. Професионалну каријеру почео је 1981. године. Новинарске и уредничке послове обављао је у „Политици“, НИН-у, Радио-телевизији Србије. Био је покретач и главни и одговорни уредник недељника „Аргумент“. Последњих пет година био је главни и одговорни уредник франкфурктских „Вести“.



По завршетку седнице, Дмитровић је именовао новинара политичке рубрике „Вечерњих новости“ Милана Бабовића за заменика главног уредника, док је за помоћника главног уредника именовао Слободана Рељића, садашњег уредника недељног издања „Вечерњих новости“.

Надзорни одбор се захвалио Манојлу Вукотићу за успешан рад у Компанији „Новости“, на чијем челу је био више од 12 година.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

17.05.

2013.

Džon [нерегистровани] у 18:52

Dobrfo rešenje

Čovek je zaslužio to mesto i verujem da će Novosti biti bolje od dosadašnjih.

Одговори
пет

17.05.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 16:57

Bravo

Konačno ovaj rasni novinar da dobije neku funkciju, posle linča koji je trpeo 12 godina. Čestitke! Želimo uspeha u daljem radu, sokole!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси