Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Страни новинари у Виминацијуму
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 05. 2013.

Извор: Фонет

Страни новинари у Виминацијуму

Туристичка организација Србије (ТОС) организовала је, поводом обележавања 1.700 година од потписивања Миланског едикта и отварања изложбе Константин велики и Милански едикт 313 - Рађање хришћанства у римским провинцијама, студијско путовање 20 иностраних новинара из Русије, Италије, Словеније, Велике Британије, Француске и Турске.

Од 16. до 20. маја новинари из познатих медијских кућа попут Гардијана, Индепендента, Ансе, имаће прилику  да обиђу Београд, Ниш, Зајечар-Феликс Ромулијану, Кладово-Археолошки музеј Ђердапа и налазиште Дијана, Лепенски Вир, Голубац, Виминацијум, Сремску Митровицу- Сирмијум, Засавицу и Нови Сад.

Обележавање јубилеја и 17 векова од доношења Акта о толеранцији, којим је римски цар Константин Велики (рођен у Наисусу, данашњем Нишу), увео хришћанство као равноправну религију у Римском царству, ставило је културу у фокус промоције Србије као туристичке дестинације у 2013.години.  Промотивна кампања ТОС за текућу годину носи назив "Културно благо Србије", саопштено је из ТОС.

Један од повода за организовање доласка иностраних новинара у нашу земљу је интересовање за богато културно-историјско наслеђе на тлу Србије, а посебно занимање новинари су показали за извођење опере "Аида" на Виминацијуму, 18. маја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси