Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суђење новинарки „Пиштаљке“ у Тополи по тужби функционера СНС Сенића због гостовања на Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 07. 2024.

Аутор: Бета Извор: Данас

Суђење новинарки „Пиштаљке“ у Тополи по тужби функционера СНС Сенића због гостовања на Н1

У Основном суду у Тополи у понедељак, 15. јула, одржаће се припремно рочиште у спору у којем је новинарку портала „Пиштаљка“ Снежану Ђурић, због гостовања у телевизијској емисији на Н1, тужио Александар Сенић, високи функционер Српске напредне странке, један од директора у државној фирми Коридори Србије и члан општинског већа у Рачи.

 „Она је, у емисији у којој је гостовала као новинар, представила открића о пословању и милионским трансакцијама фирми у власништву малолетних Сенићевих синова, од шест и девет година“, навела је „Пиштаљка“, као и да је рочиште у 11.00 часова.

„Пиштаљка“ такође пише да њену редакцију и новинаре њеног портала Сенић тужи после сваког написаног текста о пореклу његове имовине, која је што под његовим, што под именом његове деце на коју се воде фирме које поседује породица тог функционера.

 „У свим до сада поднетим тужбама, Сенић не демантује ниједну чињеницу изнету у текстовима, већ само оспорава право новинара да се баве пореклом његове имовине“, навела је „Пиштаљка“.

Како је саопштила, „Сенић, који је из Раче Крагујевачке, због утицаја који има жели да се спор води пред Основним судом у Тополи, иако је за ову врсту спора надлежан Виши суд у Београду, надлежан за све медијске спорове.

 „Спор, који траје читаве две године, већ је пратио низ неправилности о којима је Пиштаљка писала, а најновија је да је Основни суд у Тополи заказао припремно рочиште пре него што је одлучио да ли је уопште надлежан“, нагласила је „Пиштаљка“.

„Пиштаљка“ позива све колеге да својим присуством и извештавањем подрже борбу за слободу говора и јавне речи.

За све колеге обезбеђен је превоз. Због организације превоза и неопходних акредитација за праћење суђења, потребно је да се пријаве до петка, у 13.00 часова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси