Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саопштење Медија центра Чаглавица поводом образложења Министарства информисања и телекомуникација о одбацивању пројекта „Српски медији на Косову – огледало слободе“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 07. 2024.

Аутор: Медија центар Чаглавица Извор: Медија центар Чаглавица

Саопштење Медија центра Чаглавица поводом образложења Министарства информисања и телекомуникација о одбацивању пројекта „Српски медији на Косову – огледало слободе“

Медија центар Чаглавица, током протеклих 15 година, суочавао се са бројним изазовима у области финансирања пројеката од стране међународних и домаћих донатора, често наилазећи на различита образложења због којих наши многобројни пројекти нису подржани.

Међутим, најновије образложење Министарства информисања и телекомуникација Владе Србије, којим је одбачен наш пројектни предлог, издваја се као посебно проблематично.

Министарство је одбацило наш пројекат због коришћења термина “Косово”, док истовремено толерише термин „Република Косово“, што пише у дозволама за емитовање Радио и ТВ програма, које су биле обавезан део конкурсне документације.

Подсећамо да се термин “Косово” у најмање неколико десетина докумената користи и на сајту Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, без икаквих додатака попут “звездице” или назива „такозвано“.

Очигледно је да је одлука о одбацивању нашег пројектног предлога  политички мотивисана. Медија центар Чаглавица, у складу са својом мисијом, не бави се политиком, међутим, изгледа да наш непристрасан рад ремети одређене интересе, што вероватно објашњава такав поступак Министарства информисања и телекомуникација.

Без обзира на одлуку, изражавамо захвалност Комисији на професионалном приступу, као и министру на посвећеном проучавању нашег пројекта. Након консултација са адвокатом, Медија центар ће предузети даље кораке у вези са решењем Министарства информисања и телекомуникација.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси