Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РАБ СРБИЈА на јавној расправи о нацртима правилника РЕМ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 04. 2024.

Извор: rtvpancevo.rs

РАБ СРБИЈА на јавној расправи о нацртима правилника РЕМ-а

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) одржало је јуче јавну расправу о 15 нацрта правилника.

На јавној расправи учествовали су и представници Удружења радио станица РАБ СРБИЈА: председница Маја Раковиц, заменик председнице Ференц Берчек и адвокат РАБ СРБИЈА Ђорђе  Кујовић.

Предмет јавне расправе били су нацрти 15 правилника из домена заштите малолетника, о хитном обавештавању јавности о нестанку малолетног лица, листа најважнијих догађаја, спровођење наградних такмичења, акт о преносу дозволе и промена власничке структуре, висини и начину утврђивања накнаде и накнаде за пружање услуга.

Представници РАБ СРБИЈА Маја Раковиц и Ференц Берчек учествовали су у дискусији и изнели су предлог техничког решења везан за испуњавање законске обавезе емитовања српских музичких дела у програмима радио станица.

РАБ СРБИЈА ће до 25. априла, што је рок, доставити и писменим путем ове предлоге РЕМ-у.

Иначе, посебна пажња је на јавној расправи била усмерена баш на нацрту правилника у делу о уделу српских музичких дела у дневном програм, као и на правилнике о заштити људских права, обавези ПМУ током изборне кампање, доступности програмског садржаја особама са инвалидитетом, условима и критеријуми за издавање дозвола и одобрења.   

Из РЕМ-а су јуче саопштили и да међу правилницима који по први пут дефинишу нову област из домена аудиовизуелних медијских услуга, издваја се Нацрт правилника о пружаоцима услуга платформи за размену видео садржаја. 

Јавној расправи присуствовали су и представници пружалаца медијских услуга, јавних медијских сервиса, организација за заштиту ауторских и сродних права, удружења која окупљају пружаоце медијских услуга и новинаре, као и представници међународних организација и цивилног сектора.

Коначан текст нацрта општих аката биће објављен 07. маја, а рок за доставу предлога измена правилника је 25. април.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси