Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо Миливоје Миша Пантовић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 04. 2024.

Аутор: Бранко Чечен Извор: Фејсбук, Цензоловка

Преминуо Миливоје Миша Пантовић

Новинар Милиовје Миша Пантовић, који је изненада преминуо у Црној Гори, писао је или сарађивао са Њујорк тајмсом, Ролингстоуном, Гардијаном, БИРН-ом, Ал џазиром, Н1, Јуроњузом, Б92, Бетом.

Преносимо пост новинара Бранка Чечена, који је на Фејсбуку објавио:

Сам, у изнајмљеном стану у Црној Гори, где се склонио од Србије и свог живота, умро је Миливоје Миша Пантовић, страствени новинар са очима и душом детета, мој пријатељ.

Умро је од срца, изгледа, али то је само технички податак. Заправо је, као многи од нас, био васпитан да буде добар, пријатан, љубазан, пристојан и био подешен на свет какав желимо да буде. Тај свет га је самлео и довео до потпуног очајања. Миша се храбро и упорно борио и невероватним напором интервенисао на себи довевши се, након много страшних и очајних месеци, до тачке са које је коначно стао поново да се конструише, потпуно свестан колико је оштећен, израњављен и уморан. Поново је, напокон, угледао будућност и себе у њој, као новинара, човека и оца.

А онда му је, у том стану, тамо где нисам могао да дођем да целу ноћ разговарамо и блејимо у даљину, као што смо радили када је био у кризи, стало срце.

Имао је још тако много тога да нам да, толико тога да доживи, волео је живот и волео је да воли, имао је потребу да снажно осећа, видео је нијансе живота и није пристајао на лош и неправедан свет. Писао је и радио за светске и овдашње медије са потпуним уверењем у вредност и важност правог новинарства, био поносан што је члан нашег еснафа. У свом очајању, тражио је помоћ и утеху од пријатеља и колега зато што би је свакоме од нас пружио у секунди, без задршке и размишљања, по било коју цену. Учинио сам све што сам могао да му је дам. Није било довољно.

„Пишем већ данима, Брано, имам фантастичну причу“, рекао ми је, сав узбуђен, пре недељу дана када смо се последњи пут чули. Пиши Мишо, пиши велике приче тамо где си сада, поздрави ми Славка и Милана, пољуби Даду, јави Денису да ми ужасно недостаје и сачекај нас остале.

Нећемо дуго.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси