Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милица Стојановић Костић: Вјоса Османи да санкционише лице које прстом истерује новинарку Медија центра Чаглавица из зграде председништва
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 03. 2024.

Аутор: Медија центар Чаглавица Извор: Медија центар Чаглавица

Милица Стојановић Костић: Вјоса Османи да санкционише лице које прстом истерује новинарку Медија центра Чаглавица из зграде председништва

Директорка НВО „Право на право“ и активисткиња за женска права Милица Стојановић Костић навела је да “поступак” службеника у председништву Косова који данас није дозволио новинарској екипи Медија центра Чаглавица да прати догађај, показује не само изазов са којим се суочавају новинари у обављању својих професионалних дужности, већ и дубљи проблем у вези са третманом жена у медијској сфери и косовском друштву уопште.

Стојановић Костић оцењује да је поступак службеника председништва који је новинарки Сањи Ђокић и сниматељу Небојши Ђокићу прстом показао да напусте зграду председништва, уз понављање речи “акредитими, акредитими”, неприхватљив и да то како је навела „бахато понашање службеника из кабинета председнице Косова, посебно према новинарки, представља флагрантно непоштовање не само новинарске професије већ и жена уопште“.

“Последњи пример опходјења према новинарки Медија центра, када се службеник институције која би требало да пропагира и залаже се за достојанствен и једнак третман према женама веома бахато понео према њој, само је још један у низу случајева који показује на који начин се у овом друштву третирају жене. Удаљавање из зграде показивањем прстом покушај је да се жена, у овом случају новинарка, додатно понизи једним непримереним начином за који сам сматрала да смо превазишли одавно. Међутим, пракса да се жене не поштују на Косову се наставља, а новинарке су често на удару не само овде већ на читавом Балкану”, навела је она.

Она истиче да је “још страшније сто се инцидент догодио у згради председниства, на чијем је челу жена”. Зато је према њеном мишљењу “неопходно да се што пре утврди одговорност лица које је себи дало за право да прстом показује и истерује новинарку” и то очекује од председнице Косова Вјосе Османи лично.

“Поражавајуће је да се у “њеном дому” (председнице Косова)  дозволи овакво бахато понашање према жени, новинарки. Шта могу да очекују жене на Косову које се не чују и не виде, које су застрашене, малтретиране и обесправљене, ако се оваква порука и третман шаље из председниства, питање је на које одговоре мора да нам да госпођа Османи!”, закључила је Милица Стојановић Костић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси