Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претње главном уреднику шабачких “Подринских новина”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2021.

Аутор: Д. Ераковић Извор: Данас

Претње главном уреднику шабачких “Подринских новина”

У Шапцу узаврела је атмосфера након две озбиљне претње, а једна од њих децидно је упућена главном и одговорном уреднику “Подринских новина” Ивану Ковачевићу.

Повод је била емисије ”Актуелно” на ТВ АС, у суботу увече, када је гост био градоначелник Александар Пајић, а главни и одговорни уредник “Подринских” Иван Ковачевић на порталу ових новина објавио је текст ”Жвала”.

У коментарима са потписом Ђоле Марија Марковић наведено је: “Један метак решава стотину проблема”, а на то је реговао Кабинет градоначелника Пајића.

У саопштењу се наводи се да је текст подигао тензију и условио бурну реакцију, да је изнето низ вулгарности и неистина, а говор мржње подстицао на насиље. С друге стране у личном ставу Ивана Ковачевића, као реакција на гостовање градоначелника Пајића, речено је: ”Посебно ме је растужила његова отрцана прича о борби за здравље грађана, а нарочито старијих суграђана, са коментаром да неки медији лажу. Зна се који! А пет дана је скривано стање у Геронтолошком центру, и ништа није предузимано да се спречи зараза.”

Иначе, у Геротолошком центру заражено је 125 корисника од којих је 14 преминуло, као и двадесетак запослених у центру.

Појавио се и коментар који је потписао Мирослав Исаковски: “Ковачевићу тај метак може и теби да се деси не подстичи никог пошто си храбар одради ТИ Говнару”.

У отвореном писму Ковачевић  сматра да је и први коментар био упућен њему, да би се зауставило писање и да у том ћутању и медијском мраку Александар Пајић исплати новцем грађана своја дуговања.

Он позива тужилаштво и полицију да истражи ко стоји иза поменутих претњи, и подсећа и на Фејсбук страницу ”Будућност Шапца” где је већ поднета пријава тужилаштву због говора мржње и претњи, а да тужилаштво није реаговало.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси