Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТВ домаћин конференције "Нова писменост за ново доба"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2021.

Извор: РТВ

РТВ домаћин конференције "Нова писменост за ново доба"

Радио-телевизија Војводине домаћин је конференције "Нова писменост за ново доба", у оквиру сарадње Србије и САД-а. Конференцију у новој згради РТВ-а на Мишелуку отвориће министарка културе Маја Гојковић.

Уважавајући значај медијске и информационе писмености за развој демократског друштва и активног грађанства, Фондација Propulsion Fond и Министарство културе и информисања изразили су намеру да сарађују на обављању одређених активности у вези са развојем и унапређењем медијске и информационе писмености у Републици Србији.

Propulsion спроводи програм Иницијатива за нову медијску и дигиталну писменост у складу са Споразумом о подршци закљученим 2020. године између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Америчких Држава. Циљ Пројекта је да се Влади Србије пружи помоћ у погледу јачања капацитета актера у области медијске и информационе писмености, као и унапређењу институционалног развоја ове области. Пројекат је обезбедио дугорочно присуство у Србији стручњака посвећених спровођењу програма у бројним секторима, укључујући медијски, образовни и корпоративни.

Тим поводом 26. јануара 2021. године са почетком од 9 сати одржаће се онлине конференција под називом “Нова писменост за ново доба” у просторијама нове зграде Радио-телевизије Војводине у Новом Саду (Каменички пут 45, Нови Сад, Петроварадин). Догађај се реализује у организацији Propulsiona, Министарства културе и информисања и компаније Color Media Communications.

Због поштовања епидемиолошких мера конференција ће се одвијати у хибридном формату тако што ће говорници и медији бити присутни у инфо центру Радио-телевизије Војводине одакле ће се емитовати догађај, а сви заинтересовани конференцију могу пратити путемливе стреам на YouTube каналу Министартва културе и информисањаили на Facebook страници Propulsion Фонда.

На догађају ће бити одржана церемонија потписивања Меморандума о сарадњи између Министартсва културе и информисања Републике Србије и програма Нова писменост (Propulsion-a) и између Националне академије за јавну управу и програма Нова писменост (Propulsion-a).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси