Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Браниоци га ни не бране, само одлажу суђења!" Симоновић хоће цео процес да врати на почетак, новинар разочаран: Праве циркус од правосуђа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 01. 2021.

Аутор: Бојана Богосав Извор: Блиц

"Браниоци га ни не бране, само одлажу суђења!" Симоновић хоће цео процес да врати на почетак, новинар разочаран: Праве циркус од правосуђа

Драгољуб Симоновић, бивши председник ГО Гроцка, поново опструише суђење пошто је јуче на суђењу за паљење куће новинара Милана Јовановића тражио изузеће председника Другог основног суда и председника Вишег суда који би требало да одлучи о томе, те ће одлуку на крају донети Апелациони суд, сазнаје "Блиц".

Овај потез Симоновића уследио је након што је Други основни суд донео одлуку о претходном његовом захтеву, а који се односио на изузеће поступајућег судије. Суд је утврдио да не постоје основи да се поступајући судија изузме, те је данас требало да буде одржано рочиште. Међутим, одмах на почетку Симоновићева одбрана затражила је изузеће председника Другог основног и Вишег суда.

О овоме сада треба да одлучи Апелациони суд и то до 1. фебруара, за када је заказано наредно рочиште. Хоће ли и тада бивши председник ГО Гроцка посегнути за алатима одлагања суђења, остаје да се види.

Иначе, овај корак одбране Драгољуба Симоновића прилично плаши новинара Милана Јовановића, који поново за "Блиц" наводи да сумња да се овакви потези повлаче како би суђење почело изнова, јер судија који води овај случај 15. марта иде у пензију.

- Гледао сам како су се понашали адвокати. Као да је судница њихова. Питам се за кога су прављени закони? Да ли за криминалце? Ја на овом суђењу нисам видео да браниоци бране, већ само одлажу суђења - разочаран је Милан Јовановић.

Како каже, све му се згадило.

- Они су свесни да судија 15. марта иде у пензију и да ако се суђење до тада не заврши предмет добија нови судија и цео случај се враћа на почетак. Они се труде да што више и једино опструишу суђење - каже Јовановић и додаје да се уморио од овог поступка и борбе за правду.

- Ово је трећа година како мучим муку. Слушам само како праве циркус од правосуђа. Опструишу, нападају судију, заменика тужиоца. Дошао сам до закључка да су окривљени пристојнији од својих адвоката, а да је адвокатима циљ да буде што више поступака, да зараде новац, јер су свесни колико је Симоновић проневерио пара - огорчен је Јовановић.

Иначе, ово сада је већ 12, односно седми пут заредом да се суђење одлаже у последњих неколико месеци.

Подсећања ради, кућа новинара Милана Јовановића из Гроцке запаљена је 12. децембра 2018. године када је пироман бацио Молотовљеве коктеле кроз разбијени прозор гараже. Јовановић је у том тренутку био са супругом у кући.

Друго основно јавно тужилаштво у Београду које је водило истрагу у овом случају затражило је максималну казну од осам година затвора за бившег председника општине Гроцка због тога што је наложио паљење куће новинара Милана Јовановића. За окривљеног Владимира Михајловића и Игора Новаковића, као саучесника, затражена је казна затвора од пет година, а за Александра Маринковића, као извршиоца дела, казна затвора од шест година.

Пироман у бекству

Иначе, Александру Маринковићу, окривљеном да је бацио Молотовљеве коктеле на кућу новинара, суди се у одсуству јер је у бекству. За њим је расписана потерница.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси