Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Ево како је (не)очекивано прошла јавна набавка за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

14. 03. 2016.

Аутор: У. Урошевић Извор: Боом 93

Ево како је (не)очекивано прошла јавна набавка за медије

Упркос упозорењима медијске коалиције, Скупштина Града Пожаревца спровела је јавну набавку за услуге информисања у укупној вредности од око 5,7 милиона динара без ПДВ-а (око 47.000 евра). Донете су одлуке о додељено око 3,2 милиона динара, а регионалне новине и локална телевизија остали су непокривени.

Јавна набавка расписана је у 6 партија, а за 4 партије је донета одлука о закључењу уговора, у једној партији је донета одлука о обустави поступка, док није најјасније шта се дешава за партију која се односи  на праћења рада локалне самоуправе од стране локалне телевизије.

За медијско праћење рада локалне самоуправе комерцијалне телевизије за подручје региона, уговор је као једином понуђачу додељен САТ Телевизији за  1.590.000 динара без ПДВ-а.

За медијско праћење рада локалне самоуправе комерцијалног радија за подручје региона, уговор је као једином понуђачу додељен радију Хит за 290.000 динара, без права зарачунавања ПДВ-а.

За медијско праћење рада локалне самоуправе од листа републичког карактера, уговор је додељен Дан графу (подлистак Браничево Данас) за 833.333 динара, без ПДВ-а.

За преносе седница скупштине пријавиле су се две телевизије. Уговор је додељен САТ Телевизији за 490.000 динара, без ПДВ-а, што подразумева пренос 5 седница. Други понуђач била је Телевизија Дуга која је одбијена јер понуђач нема важећу дозволу за емитовање програма коју издаје Републичка радиодифузна агенција.

У партији која се односила на медијско праћење рада локалне самоуправе од стране комерцијалне телевизије на локалном подручју, до сада није додељен уговор нити је донета одлука о обустави поступка. Како незванично сазнаје Боом 93, једини понуђач била је Телевизија Дуга коју је комисија одбила јер не поседује дозволу за емитовање програма. Такође, одлуку комисије до данас није потписао председник Скупштине Пожаревца, Бане Спасовић.

Ово је необично ако се узме у обзир да је председник скупштине потписао одлуку о обустави поступка за партију која се односила на праћење рада органа локалне самоуправе од стране регионалног листа.  Једини понуђач, лист Реч народа одбијен је није доказао да поседује довољан кадровски капацитет за учешће у поступку.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси