Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Општина Неготин покренула расправу о јавном интересу у информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

04. 01. 2016.

Аутор: Јованка Станојевић Извор: УНС

Општина Неготин покренула расправу о јавном интересу у информисању

До 11. јануара 2016. године, траје јавна расправа о темама које су од јавног интереса у области јавног информисања за општину Неготин.

 

Локална самоуправа је расправу отворила последњег дана старе године, у сусрет расписивању конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у 2016. години. За 12. јануар је већ заказана презентација и расправа о темама које је предложила Општина и које су доступне на сајту, а од учесника се очекује да листу прошире својим предлозима.

За суфинансирање пројеката производње медијских садржаја, општина Неготин је за 2016. годину планирала средства у износу 8 милиона динара, или за два мање у односу на 2015.

„Општина Неготин је на овај начин позвала све заинтересоване да учествују у јавној расправи. Примедбе, предлози и сугестије се могу доставити и писаним путем са назнаком „Теме  од јавног интереса у области јавног информисања“ Дејан Тодоровић,  члан Општинског већа општине Неготин, 19300 Неготин, Трг Стевана Мокрањца 1 или путем електронске поште на е-маил адресу: dejan.todorovic@negotin.rs. По окончању јавне расправе анализираћемо све предлоге и сугестије учесника, сачинити извештај о спроведеној јавној расправи о темама које су од јавног интереса у области информисања и исти разматрати на седници Општинског већа. Претходно ћемо одржати презентацију и расправу о предложеним темама, а то ће бити  12. јануара 2016.године у 11 часова у малој сали Општине Неготин“, каже Дејан Тодоровић, члан ОВ задужен за информисање.

Општина Неготин је на сајту навела више од десет тема од јавног интереса, а од учесника расправе се очекује да листу прошире сопственим предлозима.

Локална самоуправа, као важне, навела је медијске садржаје који доприносе афирмацији интерактивног учешћа грађана у побољшању рада локалне самоуправе, или су значајни за привредни развој и стварање повољног привредног амбијента на територији општине.

Неке од тема односе се на област образовања и науке у циљу афирмисања рада образовних  институција, а предлажу се и садржаји у области културе и очувања културног наслеђа, садржаји намењени младима, који промовишу стручна и научна достигнућа, здрав начин живота, ненасиље и значај спорта.

Једна од тема се односи на документарно-образовне садржаје у домену људских права и слобода - права на рад, а то су програмски садржаји о запошљавању, старим занатима, траженим образовним профилима, иновацијама и програмима у области запошљавања.

Општина Неготин је предложила  садржаје едукативног типа из области пољопривреде и руралног развоја на територији сеоског подручја,  садржаје едукативног типа из области борбе против корупције, као и истраживачке медијске програме у области борбе против корупције, теме значајне за очување идентитета националних мањина, инклузију за особе са инвалидитетом,  садржаје посвећене енергетици, комуналним темама, као и промовисању енергетске ефикасности, уз навођење примера добре праксе на територији општине Неготин.

Мислило се и на садржаје из области заштите животне средине, кроз едукативне програме, промоцију и заштиту природних ресурса и наравно информативно-образовне медијске садржаје из области безбедности и унапређења стања безбедности на територији општине Неготин.

Предложене теме доступне су на сајту општине Неготин www.negotin.rs.

До 11. јануара у расправу се могу укључити сви заинтересовани појединци и медији,. Општина Неготин би, на основу јавне расправе, требало да распише и конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у 2016. години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси