Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

27. 06. 2012.

Ђаво не спава

Осамдесетих година прошлог века трочлана екипа приштинског дневника "Јединство" кренула је на службени пут у Книн на свечаност поводом годишњице Српског културно - просветног друштва "Зора".

Вођа пута био је возач белог "стојадина" Светомир Марковић - Бели, који је, вече пред полазак, назвао телефоном бројне пријатеље и познанике од Далмације до Црне Горе обавестивши их да се надају посети и да припреме домаћински дочек!

Скуп у Книну је био и прошао, извештај је издиктиран и екипа је кренула пут Приштине.

Међутим, с обе стране пута, као сирене Одисеја, мамили су ражњеви с јагањцима, а мирису печеног меса и пиву које се хладило у потоку тројка није могла да одоли.

Тек трећег дана су стигли у Башке воде, где су свратили у конобу Белијевог пријатеља, с којим су дочекали зору уз вино и далматинску пршуту.

У наставку путешествија стигоше и у Будву да обидју радове на кући заједничког друга из редакције, а како из Приштине нико није звао да их упита где су и кад стижу, упутише се и до ондашњег Титограда, сада Подгорице.

Тих дана у Црну Гору су враћени посмртни остаци Краља Николе, па је члан тројке Зоран Костић имао идеалан алиби за уредништво због задржавања у Титограду, пославши извештај о том догађају, који је освануо на насловној страни "Јединства".

Ипак, у наступу гриже савести због вишедневног самоиницијативног одмора од редакцијске атмосфере он, посредством стенографа, обавести надлежне да је екипа, тобоже, имала лакши удес и да чекају делове за "стојадина".

Петог дана коначно кренуше пут Приштине, кад, не лези враже, на улазу у Зубин поток  ауто поче да "кашљуца", што постепено пређе у "велики кашаљ"! Ауспух усијан, дим поче да куља, а екипи тешком муком пође за руком да угаси пламен земљом и лишћем.

У недођији, у време пре мобилних телефона, ноћ су провели под звезданим небом.

Тек сутрадан, око поднева стигао је камион АМСС да покупи хаварисано возило и трочлану екипу која као да је лажним алибијем призвала "ђавола" да "забибери"  вишедневну одисеју!

Аутор анегдоте Зоран Костић

 


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси