Naslovna  |  Šta radimo  |  Akcije  |  U "Onlajn nedelji" veteranima predstavljene aktivnosti UNS-a na internetu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Akcije

U "Onlajn nedelji" veteranima predstavljene aktivnosti UNS-a na internetu

U okviru akcije "Onlajn nedelja", kojom se promoviše digitalna pismenost, Udruženje novinara Srbije (UNS) predstavilo je najstarijim članovima svoje aktivnosti na internetu.

Članovima beogradskog Kluba veterana prikazan je razvojni put koji je od 2004. godine do danas imao veb sajt UNS-a.  

- Sajt UNS-a pokrenut je 2004. godine. To je bio statičan sajt koji je ubrzo zamenjen dinamičkim. Tako je UNS dobio svoj medij na kom je bilo moguće svakodnevno objavljivati različite vesti, sopštenja, fotografije, video i audio sadržaje - rekla je novinarka UNS-a Dragana Bjelica.

Sada UNS ima ukupno pet sajtova koji se svakodnevno ažuriraju. Na sajtu Pres centra presscentar.rs moguće je uživo pratiti konferencije za novinare, preuzimati fotografije za objavu u drugim medijima, naknadno gledati snimke iz video arhive. Moderna nastava na daljinu u Školi veb novinarstva organizuje se upravo preko zatvorenog dela sajta webnovinar.org. koji isključivo objavljuje sadržaje vezane za školu.

Pored ovih UNS je pokretač sajtova komsijskenovosti.rs i ćirilovanje.srb.

Sa novinarima veteranima razgovaralo se i o prisutnosti UNS-a na društvenim mrežama, fejsbuku i tviteru. Reči je bilo i o gugl analitici i vrsti podataka koja se na taj način prikuplja o posetiocima sajta.

Novinarka UNS-a Kristina Kovač govorila je o specifičnostima novinarskog posla na internetu, multimedijalnim sadržajima i pokazala kako funkcioniše administracija sajta. 

Veterane je posebno interesovalo kako mogu da dođu do informacija o radu Udruženja, kako se priprema i šalje elektronski bilten UNS-a, kao i kako ostavljati komentare na sajtu.

Treću godinu za redom Udruženje novinara Srbije učestvuje u akciji "Onlajn nedelja". Ove godine akcija se održava od 24. do 30. marta širom Evrope.

U toku akcije UNS će 26. marta organizovati i predavanje za srednjoškolce o značaju fotografije u onlajn medijima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi